Homepage > Competitions > Stipendija 'Za žene u znanosti'

Baza natječaja

Stipendija 'Za žene u znanosti'

Deadline: 02.06.2008.

Scholarship administrator: Ministarstvo kulture
Level: doctoral, postdoctoral
Field of study: Natural Sciences, Medicine and Health, Biotechnical Sciences
Place of study: not specified

 

UNESCO-L'ORÉAL Stipendije za mlade žene znanstvenice – 2009.

 Riječ je o 15 stipendija koje dodjeljuje UNESCO u suradnji s L'ORÉAL-om i namijenjene su znanstvenicama uključenim u istraživački rad na doktorskom stupnju i nakon njega iz područja biologije, biokemije, biotehnologije, agrikulture, medicine, farmacije i fiziologije. Projekti koji uključuju uporabu životinja ne dolaze u obzir, a prednost se daje ne kozmetičkim istraživanjima. Posebnu prednost imaju kandidatkinje iz najmanje razvijenih zemalja. 

Ovom mjerom želi se potaći istraživanja u prirodnim znanostima i aktivnije uključivanje mladih žena znanstvenica u rješavanje novonastalih problema.

Stoga je navedena tvrtka odobrila svotu od 600.000 US dolara podijeljenih u petnaest stipendija, svaka u razdoblju od dvije godine, za stipendistice koji ispunjavaju dolje navedene zahtjeve. Svaka zemlja treba pravovremeno nominirati maksimalno četiri kandidatkinje, s popunjenim formularima i dokumentima.

Sve prijave trebale bi biti poslane do 2. lipnja 2008. u UNESCO.

Uvjeti za postupak pred-izbora kandidatkinja su:

  1. Potpora Nacionalnog povjerenstva za UNESCO
  2. Starost do 35 godina (kandidatkinje rođene prije 1. siječnja 1972. ne dolaze u obzir)
  3. Prednost imaju kandidatkinje sa završenim poslijediplomskim studijem (stupanj doktora znanosti) u području prirodnih znanosti (u obzir će se uzeti i kandidatkinje s upisanim poslijediplomskim studijem stupnja doktora znanosti)
  4. Samo kandidatkinje sa potrebnim kvalifikacijama, koje pokazuju izvanredne intelektualne i osobne vrline će biti uzeti u obzir ovog programa
  5. Aktivno znanje službenog jezika zemlje u kojoj će obavljati znanstveno-istraživački rad
  6. Dobro psiho-fizičko zdravlje
  7. Kandidatkinje ne smiju biti u procesu primitka druge/drugih stipendija za projekt ili u razdoblju pokrivenom prijavom za navedenu stipendiju. U slučaju suprotnoga (ako kandidatkinja primi drugu nagradu) potrebno je odmah obavijestiti UNESCO i njena prijava će bit potom razmotrena i po mogućnosti povučena iz programa.

Zainteresirane mlade znanstvenice trebaju sve materijale priložiti u 2 primjerka:

  • Ispunjeni prijemni obrazac na engleskom ili francuskom jezike u duplikatu, uz 2 fotografije
  • E-mail adresu koju kandidatkinja redovno koristi
  • Ovjerene preslike svih diploma, uključujući prijepise ocjena, te diplomu ili potvrdu da su na poslijediplomskom studiju na doktorskoj razini
  • Popis objavljenih radova
  • Preporuku od osobe upoznate s njihovim znanstvenim radom (jednu za 1. fazu i tri za 2. fazu istraživanja)
  • Prihvatno pismo institucije u kojoj ce se provoditi znanstveno istraživanje, koje mora sadržavati ime rukovoditelja te datum početka, vrijeme trajanja projekta te voljnost prijemne institucije da osigura potrebne uvjete potrebne za izobrazbu u odabranom polju specijalizacije
  • Potvrdu o znanju službenog jezika zemlje primateljice ispunjenu na UNESCO-ovom obrascu (ukoliko će se istraživački rad obavljati u inozemstvu)
  • Detaljan opis predviđenog istraživačkog rada (na jednoj ili dvije stranice najviše) na engleskom ili francuskom jeziku prema detaljnim uputama koje se nalaze u prilogu

Više o stipendijama pronađite na stranicama Ministarstva kulture i u privitku.

 

Materials

Više o stipendijama (1137 kb)

 

Previous year's competition

Stipendija \'Za žene u znanosti\' (2007)
Stipendija \'Za žene u znanosti\' (2006)

 

 

 

Visit www.ceu.hu