Homepage > Competitions > Foto-natječaj British Councila

Baza natječaja

Foto-natječaj British Councila

Deadline: 15.03.2009.

Scholarship administrator: British Council

 

Otvara se međunarodni fotografski natječaj British Councila u okviru projekta Živjeti zajedno

Natječaj se organizira pod pokroviteljstvom Vijeća Europe povodom Europske godine međukulturalnog dijaloga

U okviru projekta Živjeti zajedno (Living Together), British Council otvara foto-natječaj na temu međukulturalanog dijaloga. Natječaj ostaje otvoren do 15. ožujka 2009.

Pozivaju se svi zainteresirani natjecatelji da na službenu internetsku stranicu natječaja http://www.livingtogether.shootexperience.com  pošalju tri fotografije koje odražavaju njihov doživljaj migracije s obzirom na tri teme: Nova lica nova mjesta, Osjećaj doma, i Migracija – novi fenomen.

U natječaju mogu sudjelovati osobe od 13 do 35 godina starosti iz sljedećih 19 zemalja: Albanije, Armenije, Austrije, Azerbajdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Cipra, Crne Gore, Gruzije, Grčke, Hrvatske, Izraela, Kosova, Makedonije, Poljske, Rumunjske, Srbije, Turske i Ujedinjenog Kraljevstva.

Natječaj se zatvara 15. ožujka 2009. u 18 h, a izabrane fotografije bit će predstavljene u sklopu konferencije projekta Živjeti zajedno koja će se održati u ožujku 2009.  Pobjednici će biti izabrani u tri kategorije – Najbolja fotograija, Najbolja fotografija po dobnim skupinama i Najbolja fotograija na temu,   a pobjednike nagrađuje Olympus.

Za više informacija o uvjetima natječaja posjetite internetsku stranicu.

Ovim natječajem nastoji se potaknuti kreativni vizualni dijalog o utjecaju migracija na društvo te o sudjelovanju manjinskih zajednica u javnom životu.
Natječaj je dio projekta British Councila pod nazivom Živjeti zajedno, inicijative koja ima za cilj jačanje i promicanje društvene povezanosti i aktivnog građanstva. Projekt se provodi u više od 15 zemalja uz potporu Vijeća Europe u okviru Europske godine međukulturalnog dijaloga. Pojam “zajedničkog života” od iznimne je važnosti za Europu u kojoj se kao rezultat migracije pojavljuju sve složenija i raznovrsnija društva. Projekt se bavi utjecajem koji nove migracijske zajednice imaju na društva iz kojih dolaze i u koja dolaze, te na njihovu prisutnost u javnom životu.

Za dodatne informacije, fotografije ili intervju, molimo kontaktirajte:

Rosana Besednik
Arts, Science and Society Manager
Rosana.besednik@britishcouncil.hr
British Council, Ilica 12
Ilica 12
T ++385 (0)1 4899 500
F ++385 (0)1 4833 955
www.britishcouncil.org/croatia

 

 

 

 

Visit www.ceu.hu