Homepage > Competitions > Stipendija 'Za žene u znanosti'

Baza natječaja

Stipendija 'Za žene u znanosti'

Deadline: 17.11.2008.

Scholarship administrator: Ministarstvo kulture
Level: postdoctoral
Field of study: Natural Sciences, Medicine and Health, Biotechnical Sciences

 

PRAVILNIK NATJEČAJA
nacionalnog programa stipendiranja
"Za žene u znanosti" 2009.
u organizaciji L’ORÉAL ADRIA d.o.o. i
Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture

OSNOVNI PROPISI

A. Uvjeti za pristup
Kandidatkinje moraju zadovoljiti sljedeće kriterije:

  1. Sve prijave moraju biti predane na službenom obrascu za prijavu uz priloženu odgovarajuću dokumentaciju. Sve prijave trebaju biti naslovljene na predsjednicu natječajne komisije nacionalnog programa stipendiranja „Za žene u znanosti“. 
  2. Kandidatkinje, polaznice doktorskog studija iz područja prirodnih znanosti, ne smiju biti starije od 35 godina na dan 17. studenog 2008. godine. 
  3. Kandidatkinje moraju imati državljanstvo Republike Hrvatske te prebivalište u Republici Hrvatskoj. 
  4. Stipendije će biti dodijeljene kandidatkinjama, polaznicama doktorskog studija iz područja prirodnih znanosti, na završnom stupnju izrade doktorske disertacije, što je potvrđeno od strane mentora (izjava mentora), a koje znanstveni rad u svrhu izrade doktorske disertacije provode na znanstvenim institucijama u Republici Hrvatskoj. 
  5. Prijave kandidatkinja koje za potrebe izrade doktorske disertacije rade pokuse na životinjama neće se uzeti u obzir za razmatranje. 
  6. Iznos stipendije je 4.000 eura (kunska protuvrijednost), a iznos će biti isplaćen jednokratno. Ukupno će biti dodijeljene četiri (4) stipendije, s napomenom da Natječajna komisija zadržava pravo odobriti i manji broj stipendija od broja predviđenih natječajem u skladu s procjenom kvalitete i pogodnosti za odobravanje stipendije kandidatkinjama nakon pregleda svih prijava. 
  7. Prijave u dva primjerka (jedan tiskani i jedan elektronički) moraju biti zaprimljene u uredu Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture (Runjaninova 2, Zagreb) odnosno na e-mail adresu unesco@min-kulture.hr najkasnije do 17. studenog 2008. godine u 24:00h. 
  8. Izbor stipendistica bit će dovršen do 17. prosinca 2008. godine. 
  9. Odabrane kandidatkinje primit će pisanu odluku natječajne komisije, a sve preostale kandidatkinje rezultate natječaja moći će pronaći na internetskim stranicama Ministarstva kulture, www.min-kulture.hr.
  10. 9a. Preslike dokumenata prijavljenih kandidatkinja neće biti vraćene.
  11. Dobitnicama će stipendije biti dodijeljene na organiziranoj svečanosti. Datum i
    mjesto održavanja svečanosti bit će naknadno određeni.

B. Procedura prijave

  1. Svaka prijava mora biti predana na službenom obrascu za prijavu i naslovljena „Za predsjednicu natječajne komisije nacionalnog programa stipendiranja „Za žene u znanosti“. 
  2. Prijava mora sadržavati sljedeće:
    • ispunjeni obrazac za prijavu
    • životopis; 
    • preslika osobne iskaznice (prednja i stražnja strana); 
    • preslike diploma ili završenih stupnjeva, te prijepis ocjena s fakulteta; 
    • detaljan opis, jedna do najviše dvije stranice, dosadašnjeg znanstvenog rada kandidatkinje; 
    • preporuka znanstvenog mentora; 
    • popis svih znanstvenih publikacija kandidatkinje, sortiran po vrsti; 
    • primjerci / preslike značajnijih publikacija (najviše 3!) s kratkim opisom doprinosa kandidatkinja 
    • izvornici svih dokumenata odnosno ovjerene preslike bit će zatražene na uvid od kandidatkinja koje uđu u uži izbor
  3. Primjerak popunjenog obrasca za prijavu potrebno je priložiti i u elektroničkom obliku.
    • priloge prijavi koja se u elektroničkom obliku šalje na e-mail adresu unesco@min-kulture.hr potrebno je skenirati. 
  4. Prijave koje su nepotpune ili su zaprimljene nakon naznačenog roka (17.studeni 2008. godine do 24:00h) neće biti razmatrane. 
  5. Tiskane prijave se sa preslikama svih priloga šalju na adresu:
    Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture
    Za predsjednicu natječajne komisije nacionalnog programa stipendiranja “Za žene u znanosti”
    Ministarstvo kulture RH
    Runjaninova 2, 10000 Zagreb

C. Objava dobitnica stipendija

  1. Dobitnice stipendija bit će obaviještene poštom. 
  2. Popis dobitnica stipendija bit će objavljen na internetskim stranicama Ministarstva kulture (www.min-kulture.hr) u siječnju 2009. Godine.

D. Prava i obveze stranaka

  1. Stipendije će biti isplaćene jednokratno na bankovni račun o kojem će sve potrebne informacije dati izabrane kandidatkinje. 
  2. Stipendije će biti uplaćene u roku od 30 dana od svečane dodjele stipendija kandidatkinjama na broj bankovnog računa naveden u prijavi.
  3. Izabrane stipendistice nastavit će sa znanstvenim radom na znanstvenim institucijama u Republici Hrvatskoj tijekom perioda primanja stipendije odnosno do završetka doktorata. 
  4. Stipendistice će u svojim tezama i publikacijama spomenuti da su stipendirane iz programa „Za žene u znanosti“ u organizaciji L’OREAL ADRIA i Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture. 
  5. Stipendistice su suglasne da će se osobni podaci: ime, prezime, titula, podaci vezani za profesionalni život, slika i video materijal, kao i podaci iz ove prijave moći koristiti od strane tvrtke L'OREAL ADRIA d.o.o. kao i s njim povezanim društvima, Hrvatskim povjerenstvom za UNESCO pri Ministarstvu kulture kao i drugim organizacijama povezanim s Hrvatskim povjerenstvom za UNESCO (kao što je sama organizacija UNESCO) a u svrhu prezentacije istraživanja i općenito znanstvenog rada stipendistice te stipendije iz ovog natječaja i organizatora samog natječaja u sredstvima javnog priopćavanja, kao što su tisak, televizija, Internet, fotografije, brošure kao i distribuciju istih, te da će na aktivni način i u dobroj vjeri sudjelovati u tim aktivnostima.
  6. Stipendistice će nakon završetka svog doktorskog studija pripremiti izvješće te ga, zajedno s doktorskom disertacijom, poslati predsjednici natječajne komisije. 
  7. Stipendistice će obavijestiti predsjednika natječajne komisije u slučaju:
    - promjene mjesta zaposlenja ili studija
    - napuštanja znanstvenog projekta

    U slučaju napuštanja i/ili promjene znanstvene institucije, natječajna komisija će odlučiti o dopuštenosti takve promjene u smislu mogućeg povlačenja iznosa ili dijela iznosa uplaćenog po osnovi dodijeljene stipendije. 
  8. U slučaju spora u vezi samog natječaja kao i odnosa proizišlih iz natječaja, nadležan će biti sud stvarne nadležnosti u Zagrebu.

 

 

Previous year's competition

Stipendija \'Za žene u znanosti\' (2008)
Stipendija \'Za žene u znanosti\' (2007)
Stipendija \'Za žene u znanosti\' (2006)

 

 

 

Visit www.ceu.hu