Homepage > Competitions > Nuova Accademia di Belle Arti - stipendije

Baza natječaja

Nuova Accademia di Belle Arti - stipendije

Deadline: 06.04.2010.

Scholarship administrator: Nemestic Studio
Level: undergraduate
Field of study: Arts
Place of study: Italy

 

Nova Akademija lepih umetnosti (NABA-Nuova Accademia di Belle Arti) iz Milana dodeljuje studijske stipendije za trogodišnje akademske programe za školsku 2010/2011 godinu.

NABA predstavlja akademiju sa visoko obrazovnim sistemom u oblasti umetnosti ( AFAM ) čiji su programi akreditovani od strane Italijanskog ministarstva obrazovanja.

Nemestic studio iz Novog Sada je zastupnik NABE za studente koji dolaze iz zemalja bivše Jugoslavije ( Srbija, Crna Gora, Hrvatska, Slovenija, BIH, Makedonija).

Stipendije su namenjene stranim studentima i italijanskim studentima koji imaju mesto prebivališta u inostranstvu. 9 stipendija koje pokrivaju celokupnu školarinu raspoređene su za sledeće studijske programe:

  • jedna stipendija za program Media Design i Multimedijalna umetnost
  • jedna stpendija za program Design
  • tri stipendije za program Fashion Design
  • jedna stipendija za program Slikarstvo i Vizuelne umetnosti
  • tri stipendije za program Scenografija

Ove stipendije su namenjene isključivo studentima koji dolaze i iz Srbije i Hrvatske. Stipendija pokriva troškove školarine u iznosu od 10.000 evra, dok je student dužan da plati studentsku taksu za upis na fakultet, kao i taksu za polaganje prijemnog ispita i završnog diplomskog ispita. Stipendija je namenjena da bude odobrena za sve tri godine studija, uz zaslugu studenta.

Isti broj stipendija, za iste studijske programe biće podeljen posebno među studentima koji dolaze iz zemalja naših suseda, a članicama EFTA ( Bugarska, Rumunija, Slovenija, Mađarska).

Ova stipendija pokriva deo školarina od 4000 do 7000 evra, s obzirom na ličnu ekonomsku situaciju studenta, dok je student dužan da plati studentsku taksu za upis na fakultet, kao i taksu za polaganje prijemnog ispita i završnog diplomskog ispita. Stipendija je namenjena da bude odobrena za sve tri godine studija, uz zaslugu studenta.

Takođe, 12 stipendija u vrednosti od 6.500 evra za iste studijske programe namenjene su svim studentima iz svih zemalja. Posebnih 5 stipendija od kojih jedna za studijski program Graphic Design i Art Direction i četiri za program Fashion Design pokriće troškove školarine u iznosu od 3.900 evra.

Naba i ove godine dodeljuje specijalnu stipendiju Belkisa Segetalo.

Neophodni uslovi za učešće na konkursu:

  • državljanstvo ili prebivalište u nekoj od gore navedenih zemalja
  • manje od 23 godine, što podrazumeva da ih student neće napuniti do 1. januara 2011
  • posedovanje diplome ( četvorogodišnje ) srednje škole ili da će biti u mogućnosti da poseduju istu do datuma upisa na fakultet
  • poznavanje italijanskog jezika ( da poseduje neku od diploma koja potvrđuje da je znanje italijanskog jezika na nivou B2 )
  • da bude upisan za polaganje prijemnog ispita na NABI

Rok za prijavu je: 06. april 2010

Kontakt institucija : www.diplomske.com

 

 

 

 

Visit www.ceu.hu