Homepage > Competitions > European Young Journalist Award 2010

Baza natječaja

European Young Journalist Award 2010

Deadline: 28.02.2010.

Level: not defined
Field of study: not defined
Place of study: not specified

 

Prijavite se na natjecanje za mladog novinara 2010.!

Prijave za Europsko natjecanje za nagradu mladom novinaru 2010. (European Young Journalist Award 2010. – EYJA). traju još do 28. veljače 2010. godine.


Natjecanje već treću godinu za redom organizira Opća uprava za proširenje Europske zajednice te se zasniva na tematici proširenja EU. Pozivani su svi novinari i studenti novinarstva u dobi od 17 od 35 godina da prošire svoju viziju i prijave se na natjecanje te iskoriste priliku za predstavljanje proširenja EU putem kreativnih i ponekad provokativnih izvora. Prijaviti se mogu državljani članica EU, država kandidata za članstvo, država potencijalnih kandidata za članstvo i Islanda sa svojim radovima s područja tiskovnog, internetskog i radijskog novinarstva, objavljenim između 1. listopada 2007. i 28. veljače 2010 godine.

Stručni žiri će u svakoj od zemalja sudionica odabrati 36 najboljih nacionalnih uradaka, između kojih će međunarodni žiri odabrati tri najbolja u sljedećim kategorijama: “Najoriginalniji”, “Najbolje istraživanje” i “Najbolji novinarski stil”. Svaki od tri dobitnika posebne nagrade sudjelovat će na kulturološkom putovanju u glavni grad neke od europskih država po vlastitom izboru, dok će svi autori 36 najboljih nacionalnih uradaka u svibnju 2010. godine posjetiti Istambul na putovanju kulturološko-povijesne tematike. Istambul, kao jedan od glavnih europskih gradova za kulturu za 2010. godinu, predstavlja idealno mjesto za proširenje njihovih vizija putem međukulturnog djelovanja. Putovanje će završiti konferencijom na kojoj će se razmjenjivati mišljenja s vodećim međunarodnim analitičarima o europskoj kulturi, identitetu i proširenju EU.

Za informacije o prijavi na natjecanje posjetite www.EUjournalist-award.eu

KONTAKT:
Maurizio Picheca
Europska komisija/Opća uprava za proširenje
T: +32 2 29 51929
E: Maurizio.PICHECA@ext.ec.europa.eu

 

 

 

 

Visit www.ceu.hu