Homepage > Competitions > Roma Memorial University Scholarship Program

Baza natječaja

Roma Memorial University Scholarship Program

Deadline: 30.04.2010.

Scholarship administrator: Roma Memorial University Scholarship Program
Level: undergraduate, postgraduate, doctoral
Field of study: not defined
Place of study: Europe

 

Roma Education Fund stipendijski program
(akademska godina 2010.-2011.)

Programi stipendiranja Roma Education Fund stipendijskog programa (REF/SP) već 11 godina objavljuje natječaj za dodjelu Roma Memorial University Stipendija (RMUSP) za sveučilišne studente/ice romske nacionalnosti koji zadovoljavaju kriterije za kvalifikaciju.

REF Roma Memorial University Stipendija

Iznos godišnje RMUSP stipendije izračunava se na bazi 80 eura po akademskom mjesecu. RMUSP stipendije moraju se koristiti za pokriće troškova nabave udžbenika, polaganja ispita i djelomično troškova života. Ako sredstva dozvole, RMUSP može, po vlastitom nahođenju, također, pokriti djelomične troškove za pokrivanje pune cijene školarine, meñutim, ukupni iznos stipendije ni u kom slučaju ne smije prelaziti iznos od 800eura po akademskoj godini plus školarina. Molim vas da primite na znanje kako nema nikakvog jamstva da će stipendija pokriti djelomični ili cjelokupni iznos školarine za uspješnog kandidata. Stipendije se ne dodjeljuju automatski za sljedeću akademsku godinu, međutim, kandidat/kinja se može prijaviti za obnovu stipendije nakon uspješnog završetka prethodne akademske godine.

Kriteriji koje kandidati trebaju zadovoljiti

Studenti romske nacionalnosti koji zadovoljavaju kriterije za prijavu na RMUSP: 

  • jesu/ili će na jesen 2010.g. biti primljeni u statusu redovnog studenta na priznata i akreditirana sveučilišta (privatna ili državna) u svojoj zemlji porijekla ili prebivališta. 
  • studiraju kako bi stekli BA, MA ili doktorski naslov 
  • građani su Albanije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Republike Češke, Mañarske, Crne Gore, Makedonije, Kosovo, Rumunjske, Slovačke, Srbije i Turske.

Molimo vas primite na znanje kako će unutar ove grupe zemalja prednost imati one zemlje u kojima nisu uspostavljeni značajniji programi stipendiranja za studente romske nacionalnosti.

Prednost će imati kandidati koji studiraju sljedeće studijske programe: pravo, javna uprava, novinarstvo, političke znanosti, sociologija, psihologija, pedagogija, filozofija, ekonomija, financije i bankarstvo, poslovna administracija, povijest, meñunarodni odnosi i europski studiji, komunikacije i odnosi s javnošću, strojarstvo, ekologija, biologija, kemija, matematika, fizika i umjetnička područja.

Kandidati za stipendiju moraju:

  1. se otvoreno deklarirati kao Romi 
  2. podnijeti potpuno ispunjeni Obrazac za prijavu i presliku osobne iskaznice
  3. priložiti službenu potvrdu banke koja sadrži: adresu banke, ime vlasnika računa, broj deviznog računa, SWIFT i IBAN, ako je primjenjljivo 
  4. priložiti ovjereni prijepis ocjena za sve akademske godine kao i završeni semestar rujan - prosinac u akademskoj godini 2009; ili ovjereni prijepis ocjena zadnje završene godine obrazovanja (srednja škola, dodiplomski studij, magistarski ili doktorski studij) u slučaju da nisu bili upisani na Sveučilište 
  5. Priložiti najmanje jedno pismo preporuke
  6. Vratiti ispunjen i potpisan Dokument o ugovornim obvezama Contractual Obligations 
  7. podnijeti dokaz o upisu na redovni sveučilišni studij priznatog sveučilišta u svojoj zemlji priloživši originalnu potvrdu o upisu na sveučilište u akademskoj godini 2010-2011 
  8. priložiti originalnu potvrdu o iznosu školarine za 2010-2011 ako se traži pokrivanje troška školarine

Materijali za prijavu moraju se podnijeti u 4 primjerka – 1 original i 3 preslike!

Svi rokovi odnose se na dan naznačen na poštanskom žigu. Dokumenti s kasnijim datumom na poštanskom žigu NEĆE se uzeti u obzir! Svaki student mora slati svoj paket prijavne dokumentacije u zasebnoj koverti!

Kako biste bili uzeti u obzir za dodjelu stipendije u akademskoj godini 2010-2011 morat ćete poštivati dva roka/stupnja(više o tome u dokumentu Smjernice za prijavu):

  1. ROK za potpisivanje i ispunjenje Obrasca prijave, prijepis ocjena, pismo/pisma preporuke, presliku Vaše osobne iskaznice ili putovnice i Obrasca o ugovornim obvezama je 30. travnja 2010.
  2. ROK za slanje originala Potvrde o upisu i Potvrde o iznosu školarine je 31. listopada 2010.

Kandidati trebaju poslati popunjeni zahtjev preporučenom poštom, sa poštanskim žigom do danog datuma na adresu:

REF/Scholarships Programme
Teréz körút 46.
Mark Center IV. floor
H-1066 Budapest
Hungary

Ukoliko želite postavljati pitanja ili se raspitivati u vezi Programa, to možete učiniti pismeno na ovu adresu: scholarships@romaeducationfund.org

 

Materials

Smjernice za prijavu 2010/2011 (156 kb)
Obrazac za prijavu 2010/2011 (199 kb)
Obrazac pisma preporuke 2010/2011 (118 kb)
Ugovorne obaveze 2010/2011 (195 kb)
Ugovorne obaveze(ENG) 2010/2011 (172 kb)
Lista za provjeru 2010/2011 (103 kb)

 

Previous year's competition

Roma Memorial University Scholarship Program (2009)
Roma Memorial University Scholarship Program (2008)
Roma Memorial University Scholarship Program (2008)
Roma Memorial University Scholarship Program (2007)
Roma Memorial University Scholarship Program (2006)

 

 

 

Visit www.ceu.hu