Homepage > Competitions > Stipendije Zaklade Ivana Hodak

Baza natječaja

Stipendije Zaklade Ivana Hodak

Deadline: 31.08.2010.

Scholarship administrator: Zaklada Ivana Hodak
Level: undergraduate
Field of study: Social Sciences
Place of study: Croatia

 

Zaklada Ivana Hodak raspisuje
N A T J E Č A J
za dodjelu stipendija

I.  Natječaj se raspisuje za akademsku godinu 2010/11. za dodjelu 3 stipendije za podmirenješkolarine preddiplomskog stručnog studija ekonomije i managementa Zagrebačke škole ekonomije i managementa i 3 stipendije za dodjelu sredstava troškova života tijekom studiranja.

II. Kriteriji za dodjelu stipendija

Za dodjelu stipendije na preddiplomskom studiju mogu se natjecati redovni studenti koji ispunjavaju slijedeće opće uvjete: 

  1. da nisu stariji od 21 godinu ako upisuju prvu godinu studija, studenti druge i treće godine da nisu stariji od 24 godine, a studenti završnih godina da nisu stariji od 26 godina; 
  2. da svladavaju upisani studij bez ponavljanja godine, osim ako iz osobito opravdanih razloga (bolest) Upravno vijeće Zaklade dopusti ponavljanje ili prekid najviše do jedne godine studija; 
  3. da im prosjek ocjena u dosadašnjem školovanju ili studiranju iznosi 4,0 ili više;
  4. da se radi o osobama koje su do punoljetnosti bile bez roditeljske skrbi i/ili su bili smješteni u domovima socijalne skrbi ili u udomiteljske obitelji ili da se radi o socijalno ugroženim osobama čiji ukupan prihod ostvaren u prethodnoj kalendarskoj godini po članu kućanstva mjesečno ne prelazi 50% proračunske osnovice.

*Ako dva ili više kandidata na preddiplomskom studiju imaju jednaki broj bodova, prednost ima ženska osoba koja je do punoljetnosti bila bez roditeljske skrbi i/ili je bila smještena u domu socijalne skrbi ili u udomiteljskoj obitelji, a potom ženska osoba lošijeg socijalnog statusa.

*Ako se na natječaj ne prijavi dovoljan broj kandidata koji zadovoljavaju sve uvjete  predviđene, Upravno vijeće Zaklade može izuzetno prihvatiti u razmatranje i molbe kandidata čiji prosjek ocjena na dosadašnjem školovanju ili studiranju je niži, ali ne ispod 3,5.

Kriterij za dodjelu novčanih potpora je imovinski cenzus.

Postupak dodjele stipendija - bodovanje

Kandidati za dodjelu stipendija za preddiplomski studij vrednuju se prema broju bodova koje prikupe.

Bodove kandidati stječu za: 

  • uspjeh u školi i na studiju 
  • znanstveno-stručni rad 2 boda 
  • nagrade 2 boda

Prosjek ocjena predstavlja broj koji se dobije kada se zbroj ocjena položenih ispita do početka akademske godine u kojoj se odjeljuje stipendija podijeli s brojem svih predmeta koje je kandidat odslušao u dosadašnjem tijeku studija.

Prosjek ocjena za kandidate koji se tek upisuju na dodiplomski studij predstavlja broj koji se dobije kada se zbroj prosjeka ocjena za svaku godinu srednje škole podijeli s brojem godina trajanja srednjoškolskog obrazovanja kandidata.

Znanstveni ili stručni rad kandidata treba biti objavljen u domaćoj ili inozemnoj publikaciji. Pod znanstvenim ili stručnim radom boduje se i sudjelovanje kandidata na znanstvenom ili stručnom projektu odnosno aktivno sudjelovanje na znanstvenom ili stručnom domaćem ili inozemnom skupu kao i drugi odgovarajući oblik znanstvene ili stručne aktivnosti za koji Upravno vijeće Zaklade ocijeni da zadovoljava ovaj kriterij.

Pod nagradom se podrazumijeva nagrada dekana ili druga nagrada odnosno priznanje za znanstveni ili stručni doprinos kandidata.

Odluka o dodjeli stipendije

Odluku o dodjeli stipendije donosi Upravno vijeće Zaklade, te se dostavlja svim kandidatima, a može se i objaviti u tisku ili na drugi pogodan način.

U roku od osam dana od dana primitka obavijesti o odluci Upravnog vijeća Zaklade nezadovoljni kandidati, kojima nije dodijeljena stipendija, mogu podnijeti pisani prigovor Upravnom vijeću Zaklade. Odluku o prigovoru donosi Upravno vijeće Zaklade u roku od petnaest dana od dana isteka roka za prigovor.

Prava i obveze korisnika sredstava

Sa svakim redovitim studentom kojem je dodijeljena stipendija, Zaklada zaključuje ugovor o dodjeli stipendije, na tipskom obrascu koji utvrdi Zaklada, i to za cijeli tijek studija, uz uvjet da student savladava upisani studij bez ponavljanja godine. Student zadržava pravo na stipendiju i za vrijeme prekida studija u opravdanim slučajevima.

III. Rok za podnošenje zahtjeva je otvoren do 31. kolovoza 2010. godine.

IV. Zahtjev se podnosi Upravnom vijeću Zaklade Ivane Hodak (za natječaj ), Zagreb,
Jordanovac 110.

V. Zahtjevu se prilažu slijedeći dokumenti:

  1. domovnica
  2. svjedodžbe srednje škole i maturalna svjedodžba
  3. potvrda fakulteta o prosjeku ocjena
  4. rješenje centra za socijalnu skrb
  5. potvrda o prihodima kućansva u prethodnoj kalendarskoj godini.

VI. Nepravodobni i nepotpuni zahtjevi neće se uzimati u razmatranje.

VII. O rezultatu natječaja kandidati će biti obaviješteni najkasnije u roku od 30 dana od dana zaključenja natječaja.

 

Materials

Brošura zaklade \"Ivana Hodak\" (1443 kb)

 

Previous year's competition

Stipendije Zaklade Ivana Hodak (2009)

 

 

 

Visit www.ceu.hu