Homepage > Competitions > Natječaj za godišnju Nagradu Željka Matutinović – Sunčic

Baza natječaja

Natječaj za godišnju Nagradu Željka Matutinović – Sunčic

Deadline: 15.06.2010.

Scholarship administrator: Fakultet elektrotehnike i računarstva
Level: not defined
Field of study: Engineering
Place of study: Croatia

 

Sukladno odluci Fakultetskog vijeća sa 597. sjednice održane 21. travnja 2010., Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva i Zaklada Željka Matutinović – Sunčica (u osnivanju) raspisuju

Natječaj za godišnju Nagradu Željka Matutinović – Sunčica

za najbolje studentske radove studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu u području elektronike, ostvarene u suradnji s industrijom, srednjim ili malim poduzećima u akademskoj godini 2009/2010.
Nagrada je nazvana po dr.sc. Željki Matutinović, dipl. ing. elektrotehnike., koja je diplomirala i magistrirala na Sveučilištu u Zagrebu Fakultetu elektrotehnike i računarstva, a doktorirala na Sveučilištu Princetone, SAD. Uspješnu znanstveno-istraživačku karijeru započela je u području elektronike, a nastavila u gospodarstvu sve do svoje tragične smrti.
Prijedloge za dodjelu nagrade podnose studenti ili studentski timovi ne veći od tri člana, studenta FER-a. Nagrađuju se originalni radovi studenata ili studentskih timova (do 3 člana) iz područja elektronike. Studenti ili studentski timovi moraju imati mentora. Mentor prilaže ocjenu projekta u zatvorenoj kuverti. Mentor može predložiti za nagradu najviše jedan projekt.
Za natječaj se mogu prijaviti samo originalni radovi koji nisu prethodno publicirani, nisu prijavljeni na druge natječaje niti su u postupku objavljivanja. Nagrada se istom studentu može dodijeliti samo jednom.
Radove će ocjenjivati povjerenstvo sastavljeno od nastavnika Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta elektrotehnike i računarstva i predstavnika kojeg imenuje Zaklada.
Kriteriji za ocjenjivanje radova su: tematska usklađenost s područjem natječaja, originalnost, inovativnost, primjenjivost, te tehnička oprema rada.
Proglašenje najboljih radova bit će u okviru svečanosti na simpoziju na kojem će studenti predstaviti najbolje radove po ocjeni Povjerenstva.
Na natječaju se dodjeljuje jedna nagrada u obliku povelje i novčanog iznosa. Novčani iznos svake godine određuje Zaklada. Svaki student dobitnik nagrade dobiva povelju, dok se novčani iznos dijeli na jednake dijelove za radove s dva ili tri autora. Iznimno, povjerenstvo može preporučiti dodjeljivanje dvije nagrade.
U prijavi na natječaj treba priložiti: pisanu prijavu studen(a)ta (sadrži: ime, prezime, kontakt podatke, studij, modul/profil, godina studija, naslov rada, ime mentora); uvezani cjeloviti rad i sažetak rada na hrvatskom i engleskom jeziku (do 300 riječi); CD s elektroničkom verzijom rada i sažetaka (označen nazivom natječaja, godinom i imenom autora); recenziju mentora.
Radovi će se predavati putem urudžbenog zapisnika FER-a (soba B-1-08) s naznakom „Natječaj za Nagradu Željka Matutinović – Sunčica“.

Rok za predaju radova je utorak, 15. lipnja 2010. godine u 12 sati.

 

 

 

 

Visit www.ceu.hu