Homepage > Competitions > Stipendije za tečajeve talijanskog jezika u Italiji

Baza natječaja

Stipendije za tečajeve talijanskog jezika u Italiji

Deadline: 01.03.2011.

Scholarship administrator: Talijanski institut za kulturu u Zagrebu
Level: short course
Field of study: Humanities
Place of study: Italy

 

OLAKŠICE ZA TEČAJEVE 2011.

Otvoreni su upisi za dodjelu popusta za tečajeve, koje nude škole talijanskog jezika u Italiji.

Spomenuti popusti za tečajeve u trajanju od 2, 3 ili 4 tjedna, koji se mogu koristiti tijekom cijele godine, pokrivaju djelomično i isključivo trošak jednog standardnog tečaja talijanskog jezika (obično 50% cijene tečaja), a namijenjeni su:

  • studentima svih tipova studijskih programa pri svim fakultetima Sveučilišta u Zagrebu,
  • polaznicima tečajeva talijanskog jezika koje organizira Talijanski institut za kulturu u suradnji sa školom ABC, koji se moraju obratiti izravno odgovornoj za tečajeve Silviji Venchiarutti.

Precizira se da su troškovi putovanja, hrane i smještaja u potpunosti na teret studenta.

Za korištenje gore navedenih olakšica, zainteresirani moraju dostaviti sljedeću upisnu dokumentaciju:

  • zamolbu na talijanskom jeziku, uredno otipkanu >>>
  • ispunjeni priloženi obrazac >>>
  • preslik dokumenta koji potvrđuje studentski status – upis na fakultet u akademskoj godini 2010.-2011.

Upisna dokumentacija može se poslati poštom ili uručiti osobno u Talijanskom institutu za kulturu (Trg bana Josipa Jelačića 4/I) do utorka 1. ožujka 2011., u uredovno vrijeme: ponedjeljak, utorak i četvrtak od 10 do 16 sati, srijeda od 10 do 17 sati i petak od 10 do 14 sati. Neće se uvažiti upisna dokumentacija koja je pristigla sa zakašnjenjem ili je nepotpuna. S tim u vezi dokaz je datum poštanskoga žiga. Neće se uzimati u obzir zamolbe poslane elektronskom poštom.

Prednost će imati studenti koji prethodno nisu koristili stipendije ili popuste od strane Talijanskog instituta za kulturu.

Za eventualne informacije: segreteria.iiczagabria@esteri.it  

Pristupnici koji u roku pošalju cjelovitu upisnu dokumentaciju bit će pozvani u Talijanski institut za kulturu počevši od prvih dana mjeseca travnja. Kalendar poziva bit će objavljen na web stranici Instituta. Pristupnici se stoga mole da od ožujka kontroliraju našu web stranicu jer neće biti kontaktirani pojedinačno. Studenti koji se ne odazovu pozivu, osim u slučaju ozbiljne i dokumentirane spriječenosti, bit će automatski izbrisani s rang-liste.

Od studenata koji budu prihvatili ponuđeni popust za tečaj, bit će zatraženo da ispune niz formalnosti u svrhu upisa na tečaj u roku od dva tjedna od poziva. U slučaju nepoštivanja spomenutog roka, bit će isključeni iz potpore.

Nakon što studenti budu upisani na tečaj, Institut odbacuje svaku odgovornost vezano za otkazivanje ili promjenu datuma o čemu studenti moraju izravno obavijestiti škole. Osim toga Institut nije odgovoran za smještaj u Italiji.

Podsjećamo:
Studenti Sveučilišta u Zadru mogu se obratiti na sljedeću adresu:
prof. Pasqualina Corropolese, Sveučilište u Zadru, Odjel za talijanistiku, Obala kralja Petra Krešimira IV, br 2 - 23000 Zadar – tel. 023 200 581/565 email: pcorrop@gmail.com

Studenti talijanistike i povijesti umjetnosti Sveučilišta u Splitu mogu se obratiti na sljedeću adresu:
prof. Renata Hace-Citra, Filozofski fakultet u Splitu, Odsjek za talijanistiku, Radovanova 13 – 21000 Split – tel. 091 5646784 email: rhcitra@ffst.hr

Studenti Sveučilišta u Puli mogu se obratiti na sljedeću adresu:
prof. Teresa Bin, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Odjel za studij na talijanskom jeziku, I.M. Ronjgova 1 – 52100 Pula - tel/fax 052 211713 email: bferro@unipu.hr

 

Materials

Zamolba (63 kb)
Formular za CV (35 kb)

 

 

 

Visit www.ceu.hu