Homepage > Competitions > Stipendije Vlade Flandrije

Baza natječaja

Stipendije Vlade Flandrije

Deadline: 29.04.2011.

Scholarship administrator: Institut za razvoj obrazovanja
Level: doctoral, short course
Field of study: not defined
Place of study: Belgium

 

Stipendije Vlade Flandrije u sklopu bilateralne suradnje s Republikom Hrvatskom za poslijediplomski studij i studijski boravak u svrhu znanstvenog istraživanja za akademsku godinu 2011. - 2012.

Rok: 29. travnja 2011.
U sklopu bilateralnog programa suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Flandrije, raspisuje se natječaj za stipendije za akademsku godinu 2011./2012.:

  1. Dvije (2) stipendije za priznane poslijediplomske programe na visokim učilištima Flamanske zajednice u trajanju od 10 mjeseci.
    Stipendija se sastoji od mjesečne novčane pomoći u iznosu od 840 EUR i djelomičnog pokrića troškova školarine za prijavljeni studij/program.

    Važna napomena:
    Kandidati kojima stipendija bude odobrena sami moraju platiti ukupan iznos školarine, a naknadno će im dio iznosa biti uplaćen na njihov račun (iznos za povrat školarine za akademsku godinu 2011./2012. još nije određen, za tekuću akademsku godinu 2010./2011. maksimalan iznos za povrat stipendistu bio je 564,30 EUR. Stipendist sam snosi razliku troškova za skuplje programe.).
  2. Jednu (1) stipendiju za studijski boravak u svrhu znanstvenog istraživanja u trajanju od devet (9) mjeseci
    Studijski boravak može biti podijeljen na razdoblja u najkraćem trajanju od 3 mjeseca.
    Stipendija se sastoji od mjesečne novčane pomoći u iznosu od 800 EUR i zdravstvenog osiguranja za vrijeme boravka u Belgiji u skladu s belgijskim zakonodavstvom, s tim da osiguranje vrijedi isključivo na području Kraljevine Belgije.

    Važna napomena:
    Za ovaj program stipendiranja stipendist sam snosi troškove školarine.

Stipendije koje nudi flamanska vlada vrijede samo za studij/istraživački boravak i to isključivo na državnim ustanovama visokog obrazovanja te mogu biti dodijeljene za studij ili istraživački boravak na sveučilištima, glazbenim konzervatorijima, umjetničkim akademijama u sljedećim područjima: likovna umjetnost, glazbena umjetnost, humanističke znanosti, društvene i političke znanosti, pravo, ekonomija, prirodne znanosti i medicina.

Međunarodni ured flamanske vlade dodijelit će stipendije tek nakon što od flandrijske visokoobrazovne ustanove primi potvrdu o prihvatu ili upisu prijavljenog kandidata.

Sve informacije o mogućnostima studija u Flandriji (korisne adrese fakulteta i sveučilišta) mogu se naći ovdje.

Kandidati moraju biti

  •  mlađi od 35 godina, moraju posjedovati stupanj magistra ili odgovarajući stupanj u trenutku početka stipendije te odličan akademski uspjeh. Kandidati koji posjeduju akademski stupanj doktora znanosti neće biti uzeti u razmatranje budući da ne mogu biti uključeni kao studenti u flamanski sustav visokog obrazovanja.

Prijava na natječaj treba sadržavati sljedeće dokumente (u tri primjerka) na nizozemskome ili engleskome jeziku:

  • popunjeni prijavni obrazac za stipendiju;
  • detaljni plan studijskog ili radnog programa koji kandidat želi provesti na priznatoj ustanovi u Flandriji;
  • pisma preporuke i po mogućnosti pozivno pismo ili potvrdu prihvaćanja koju izdaje odgovarajući odjel ustanove primateljice poželjno je priložiti, kao i kontakte djelatnika visokoobrazovnih ustanova s kojima su kontakti uspostavljeni;
  • kopiju diplome i prijepis ocjena s ovjerenim prijevodom.

Popunjene prijave potrebno je poslati najkasnije do 29. travnja 2011. godine na adresu:

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH
Uprava za međunarodnu suradnju i europske integracije
Donje Svetice 38
10 000 ZAGREB
uz naznaku "Za natječaj za stipendije Vlade Flandrije"

e-mail: bilaterala@mzos.hr

 

Materials

Prijavni obrazac (161 kb)
Informacije Vlade Flandrije (93 kb)

 

Previous year's competition

Stipendije Vlade Flandrije (2009)

 

 

 

Visit www.ceu.hu