Homepage > Competitions > AUF doktorske stipendije

Baza natječaja

AUF doktorske stipendije

Deadline: 29.04.2011.

Scholarship administrator: Agence universitaire de la francophonie
Level: doctoral
Field of study: not defined
Place of study: abroad

 

AUF doktorske stipendije

Sveučilišna agencija za frankofoniju (AUF – Agence universitaire de la francophonie) ponudila je svojim članicama, a time i Sveučilištu u Zagrebu, stipendije za ak. god. 2011./2012. namijenjene sadašnjim i budućim doktorskim studentima u trajanju do najviše 3 godine (računajući od prve godine upisa na doktorski studij) u svrhu pripreme doktorskog rada, na odabranim sveučilištima-članicama Sveučilišne agencije za frankofoniju.

Stipendije se dodjeljuju za mobilnost u sklopu disciplina navedenih u Aneksu 1 Pravila Règlement Bourses de doctorat.

Uvjeti za prijavu:

  • Za stipendiju se mogu natjecati kandidati koji su djelatnici Sveučilišta u Zagrebu ili su redoviti studenti doktorskog studija na Sveučilištu u Zagrebu, posjeduju znanje francuskoga jezika i mlađi su od 40 godina.
  • Ostali uvjeti sudjelovanja se nalaze u Pravilima Règlement Bourse de doctorat, točka 2.

Stipendije pokrivaju povratnu kartu, mjesečnu naknadu, jednokratnu naknadu za troškove doseljenja te zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju nezgode. Svi ostali troškovi (školarina, smještaj, viza, cijepljenje...) su na teret stipendista.

Za jednog od mentora moguće je zatražiti mobilnost kako bi mogao prisustvovati obrani doktorskoga rada. Također, u određenim slučajevima, AUF pokriva stipendistu troškove avionske karte, osiguranja i pola mjesečne naknade ako stipendist mora braniti doktorski rad na prihvatnoj instituciji.

Detaljnije o stipendiji, visini stipendije i obvezama stipendista pročitati u Pravilima Règlement Bourse de doctorat, točke 5 i 6.

Postupak prijave ¸

  • pažljivo pročitati Pravila Règlement Bourses de doctorat
  • ispuniti on-line prijavni obrazac (Demande de bourse de Doctorat 2011-2012 - Bureau Europe Centrale et Orientale) na adresi https://formulaires.auf.org/
  • uz prijavu kao privitak priključiti: detaljan opis doktorske teme, hodogram aktivnosti od upisa na doktorski studij do datuma predviđenog za obranu doktorskog rada, životopis s detaljnim opisom akademskog obrazovanja i popisom objavljenih radova te presliku zadnje diplome i ispis ocjena (prevedeno na francuski).

Oni kandidati koje AUF izabere u uži krug naknadno dostavljaju sljedeće dokumenta (u papirnatoj verziji):

  • kalendar boravka na Sveučilištu u Zagrebu i na stranom sveučilištu
  • presliku potvrde o upisu ili presliku studentske iskaznice za ak. god. 2010./2011. Sveučilišta u Zagrebu
  • presliku potvrde o upisu na doktorski studij
  • suglasnost (oba) mentora za kalendar boravka s detaljnim ispisom kalendara
  • suglasnost voditelja doktorskog studija na matičnoj ustanovi kojom podržava kandidaturu prema kriterijima rubrike 4 u Pravilima
  • pismo prihvata koju potpisuje odgovorna osoba laboratorija ili istraživačkog centra na prihvatnoj ustanovi kojim podržava kandidaturu prema kriterijima rubrike 4 u Pravilima
  • može se poslati i kopija ugovora o cotutelleu.

Kandidati koji će biti izabrani za stipendiju potpisat će s AUF-om ugovor o dodjeli stipendije koji svojim potpisom ovjerava rektor ili prorektor Sveučilišta u Zagrebu.

Stipendist ugovor na potpis dostavlja Uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu (Zvonimirova 8, 10000 Zagreb) uz popratnu molbu za potpis, kratki opis doktorskog rada - na hrvatskom jeziku (ime kandidata, ime matičnog fakulteta/zavoda/laboratorija, kratki opis doktorskog rada) i kopiju dokumenata koje je slao AUF-u u drugom dijelu natječaja.

Potpisani ugovor stipendist sam šalje AUF-u.

Za dodatne informacije obratiti se Renati Hranjec (Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, tel. 4896 102, renata.hranjec@unizg.hr), mr. sc. Slavenu Mihaljeviću (Ured za doktorske studije i programe Sveučilišta u Zagrebu, slaven.mihaljevic@unizg.hr, tel. 4698 171) ili Mihaeli Codreanu (Regionalni ured AUF-a za Srednju i Istočnu Europu u Bukureštu, mihaela.codreanu@auf.org, tel. +40 21 31 21 276).

Rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišne agencije za frankofoniju početkom srpnja 2011.

Podrobnije informacije o Sveučilišnoj agenciji za frankofoniju (AUF) dostupne su na adresi: http://www.auf.org.

Hodogram:

  • 29. travnja 2011. - rok za on-line prijavu
  • početak lipnja 2011. – AUF obavještava kandidate koji su ušli u drugi krug natječaja
  • kraj lipnja 2011. – rok za dostavu dodatne dokumentacije AUF-u
  • početak srpnja 2011. – objava rezultata natječaja
  • razdoblje u kojem može započeti korištenje stipendije – 1. rujna 2011. do 31. kolovoza 2012.

Privitci:

 

 

 

 

Visit www.ceu.hu