Homepage > Competitions > Nagrada za studentski rad Centra za ženske studije

Baza natječaja

Nagrada za studentski rad Centra za ženske studije

Deadline: 01.10.2011.

Scholarship administrator: Centar za ženske studije
Level: short course
Field of study: Social Sciences
Place of study: Croatia

 

Natječaj za dodjelu Nagrade za studentski rad na temu žena odnosno rodne problematike

Trajanje Natječaja: 1. travnja – 1. listopada 2011.

Objava rezultata Natječaja: studeni 2011.

Svrha Natječaja
Centar za ženske studije smatra obrazovanje o ženskoj problematici na interdisciplinarnoj osnovi te poticanje istraživanja koja se tiču ženske subjektivnosti, ženske povijesti i kulture, roda/spola, moći i znanja, autoriteta i nasilja sastavnim dijelom novih i kritičkih znanja unutar svih vidova obrazovanja i cjeloživotnoga učenja.

Raspisivanjem ovog Natječaja želi se utjecati na povećanje interesa mladih, budućih stručnjaka/inja, za teme vezane uz žene, rodnu problematiku i rodnu ravnopravnost, a cjelokupnu akademsku zajednicu potaknuti na provedbu rodno-osjetljivih politika prihvaćenih od Vlade Republike Hrvatske.

Pravila Natječaja
Pravo natjecanja za Nagradu imaju svi studenti i studentice preddiplomskih i diplomskih studija svih hrvatskih Sveučilišta, svih znanstvenih i umjetničkih područja. Na Natječaj studenti i studentice prijavljuju radove nastale u akademskoj godini 2010./2011. koje su, kao sastavni dio studentskih obveza, pozitivno ocijenili njihovi nastavnici/e odnosno mentori/ce na njihovim matičnim fakultetima.

Za Nagradu se prijavljuje studentski rad koji je nastao u pisanom ili izvedbenom obliku, uključujući seminarski i diplomski rad. To ne podrazumijeva radove koji su prijevodni tekstovi kao ni doktorske disertacije. Ako je riječ o radu u izvedbenom obliku, prijava na Natječaj mora sadržavati osvrt autora/autorice rada u pisanom obliku uz dostavljenu prateću dokumentaciju.

Prema opsegu, rad koji se prijavljuje za Nagradu mora imati najmanje 15 kartica. Rad koji se prijavljuje za Nagradu treba se tematski baviti ženskom odnosno rodnom problematikom, pokazati adekvatno znanje o sadržajima vezanim uz temu, odgovarajućoj metodologiji i poznavanje stručne literature. Za Nagradu se može prijaviti rad nastao kao rezultat rada jednog/jedne, a najviše tri studenta/studentice, koji nije objavljen ili javno izveden u u akademskoj godini 2010./2011.

Nagrada koja je predmet ovog Natječaja sastoji se od povelje i novčanog iznosa, prema odluci Centra za ženske studije. Novčani iznos se dijeli na jednake dijelove u slučaju da je nagrađen rad kojeg potpisuju dvoje ili troje autora. Odluku o dodjeli Nagrade donosi Odbor Centra za ženske studije na prijedlog Prosudbene komisije. Odluka o dodjeli Nagrade bit će objavljena u studenom 2010. godine na ovim web stranicama.

Nominacijski postupak za Nagradu
Na Natječaj za Nagradu studenti i studentice prijavljuju se osobno, a sastavni i obvezatan dio je potvrda profesora/profesorice koji su metorirali/ocijenili rad. Cjelovitu prijavnu dokumentaciju stoga čine:

  • ispunjeni prijavni obrazac,
  • potvrda profesora/profesorice koji su metorirali/ocijenili rad da je rad nastao u sklopu studentskih obaveza u akademskoj godini 2010./2011.
  • rad (u tiskanom obliku) koji se prijavljuje na Natječaj ili
  • prateća dokumentacija za radove koji nisu nastali u pisanom obliku (snimka, fotografije, makete i ostala prikladna dokumentacija, uz obavezan pisani osvrt).

Cjelovitu prijavnu dokumentaciju treba poslati kao preporučenu pošiljku na adresu Centra za ženske studije, Dolac 8, 10000 Zagreb, s naznakom “Za Natječaj“, najkasnije do 1.10.2011. godine.

Prijave poslane nakon navedenog datuma neće se uzeti u obzir.

Molimo da osim navedene cjelovite dokumentacije poslane poštom, sam rad pošaljete i na e-mail adresu obrazovni@zenstud.hr  radi olakšavanja postupka ocjenjivanja.

Dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 01/ 48 72 406 ili na e-mail obrazovni@zenstud.hr  

Natječaj je dio programa Centra za ženske studije usmjerenog poticanju rodno-osjetljivog obrazovanja i provedbi politike ravnopravnosti spolova u Republici Hrvatskoj.

Centar za ženske studije/
Centre for Women's Studies
Dolac 8
10000 Zagreb
Croatia

tel: 385 1 48 72 406
e-mail: obrazovni@zenstud.hr  
www.zenstud.hr  

 

 

Previous year's competition

Nagrada za studentski rad Centra za ženske studije (2010)
Nagrada za studentski rad Centra za ženske studije (2009)

 

 

 

Visit www.ceu.hu