Homepage > Competitions > Stipendije japanske Vlade za 2012. godinu

Baza natječaja

Stipendije japanske Vlade za 2012. godinu

Deadline: 17.06.2011.

Scholarship administrator: Veleposlanstvo Japana u RH
Level: undergraduate, postgraduate, doctoral, short course, professional visit
Field of study: not defined
Place of study: Japan

 

MONBUKAGAKUSHO STIPENDIJE JAPANSKE VLADE ZA DODIPLOMSKE I POSLIJEDIPLOMSKE STUDIJE, TE STIPENDIJE ZA OBRAZOVANJE I USAVRŠAVANJE
NA VIŠIM ŠKOLAMA U JAPANU

O STIPENDIJAMA
Veleposlanstvo Japana u Republici Hrvatskoj, u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, provodi natječaj za odabir stipendista japanske Vlade za cjelokupni dodiplomski studij te za poslijediplomsko usavršavanje (istraživački studij).

PROGRAMI STIPENDIRANJA:

  • Stipendija za dodiplomsko studiranje u Japanu, podrazumijeva jednogodišnja pripremna predavanja uz učenje japanskog jezika (u slučaju kada stipendist ne zna japanski jezik), i najmanje četiri godine studija na nekom od japanskih sveučilišta. Broj stipendija državljanima Republike Hrvatske nije ograničen i ovisi isključivo o uspjehu na testiranju te dosadašnjem školskom uspjehu. Stipendija obuhvaća potpunu školarinu, avionsku kartu, smještaj i mjesečnu novčanu stipendiju, a započinje od travnja 2012. godine.
  • Stipendija za poslijediplomski istraživački studij u Japanu (istraživački studij, magisterij ili doktorat) podrazumijeva šestomjesečno učenje japanskog jezika i najmanje 12-18 mjeseci usavršavanja na odabranom japanskom sveučilištu. Za državljane RH odobrava se ograničen broj stipendija. Stipendija uključuje troškove cjelokupne školarine, avionske karte, smještaj i mjesečnu novčanu stipendiju, a započinje od travnja 2012. godine.
  • Stipendije za stručne studije na višim tehnološkim uključuju jednu pripremnu godinu uz učenje japanskog jezika, te najmanje tri godine studija na nekoj od viših škola strojarskog, elektroničkog, informatičkog, građevinskog i ostalih smjerova. Stipendije pokrivaju troškove prijevoza, upisa, istraživačkog studija, smještaja, i mjesečnu novčanu stipendiju, a započinje od travnja 2012. godine.
  • Stipendija za stručno usavršavanje na višim školama podrazumjeva jednogodišnji pripremni program uz učenje japanskog jezika, te dvije godine stručnog usavršavanja na nekoj od viših škola u Japanu iz područja poput tehnologije, ekonomije, nutricionizma, dizajna i dr. Stipendije pokrivaju troškove prijevoza, upisa, studija, smještaja, i mjesečnu novčanu stipendiju, a započinje od travnja 2012. godine.

Prijave se predaju u Veleposlasnstvu Japana, Boškovićeva 2, 10000 Zagreb, do 17. lipnja 2011.

Informativno predavanje o stipendijama uz goste predavače bivše stipendiste održat će se u Matici hrvatskoj, Matičina 2, Zagreb, 24. svibnja 2011. s početkom u 14:00 sati.

Kontakti i informacije:
Veleposlanstvo Japana u Republici Hrvatskoj
Tomislav Mikuljan
Boškovićeva 2
10000 Zagreb,
Tel. 4870-650, fax: 4667-334
e-mail: tomislav.mikuljan@japan.t-com.hr  
više podataka na: http://www.hr.emb-japan.go.jp/hr/Culture/studyinjp.html

 

 

 

 

Visit www.ceu.hu