Homepage > Competitions > Collegio Europeo u Parmi

Baza natječaja

Collegio Europeo u Parmi

Deadline: 12.06.2011.

Scholarship administrator: Talijanski institut za kulturu u Zagrebu
Level: postgraduate
Field of study: Social Sciences, Humanities
Place of study: Italy

 

Natječaj za stipendije Collegio Europeo u Parmi

Ministarstvo vanjskih poslova Italije stavilo je na raspolaganje hrvatskim kandidatima tri devetomjesečne stipendije za pohađanje studija i stjecanja Više Diplome europskih studija, za akademsku godinu 2011./2012. pri Collegio Europeo u Parmi.

Za stipendije se mogu kandidirati osobe koje su diplomirale pravne, ekonomske, politološke, socijalne i lingvističke discipline, koje su stekle trogodišnju diplomu ili specijalističku diplomu (sistem 3+2). Potrebno je dobro poznavanje bar jednog od tri jezika na kojem će se održavati predavanja (talijanski, engleski i francuski) i diskretno poznavanje još jednog od navedenih jezika.

Stipendija predviđa izuzeće od plaćanja upisnih taksi te uplatu mjesečnog iznosa od 900 eura, od kojih će 800 eura stipendist morati uplatiti u korist Collegio di Parma radi pokrivanja troškova prehrane, smještaja, gradskog prijevoza i didaktičkog materijala. Troškovi zdravstvenog osiguranja i osiguranja od nezgoda biti će pokriveni od strane Ministarstva vanjskih poslova Italije.

Na kraju studija, uz prethodnu izradu radnje iz europske tematike, studenti koji imaju stečen trogodišnji studij imat će mogućnost da steknu titulu sveučilišnog Mastera prvog stupnja Sveučilišta LUISS Guido Carli u Rimu, a studenti koji imaju stečenu specijalističku diplomu moći će steći titulu Master drugog stupnja pri Institutu Suor Orsola Benincasa iz Napulja. Pri Sveučilištu u Parmi bit će moguće steći titulu Master bilo za studente sa stečenom diplomom prvog stupnja bilo za studente sa stečenom diplomom drugog stupnja.

Zahtjevi za sudjelovanje u natječaju mogu biti upućeni od strane kandidata popunjavajući on line formular koji je dostupan na stranici Ministarstva vanjskih poslova Italije (http://borseonline.esteri.itborseonlineitindex.asp) do 24 sata dana 12. lipnja 2011.
Zainteresirani kandidati koji žele predati zhatjev za kandidaturu, radi korištenja stipendije pri Collegio Europeo di Parma koji su eventualno već uputili svoju kandidaturu u vezi sa generalnim natječajem ponuđenim od strane Ministarstva vanjskih poslova Italije za akademsku godinu 2011.-2012., morat će se registrirati na stranici koristeći različitu adresu elektronske pošte od one koju su prethodno naveli.

Za više informacija o programu studija i organizaciji Collegio europeo di Parma, kandidati mogu konzultirati web stranicu: www.europeancollege.it  

 

 

 

 

Visit www.ceu.hu