Homepage > Competitions > Stipendije ministarstva vanjskih poslova Talijanske Republike

Baza natječaja

Stipendije ministarstva vanjskih poslova Talijanske Republike

Deadline: 12.06.2011.

Scholarship administrator: Veleposlanstvo Republike Italije
Level: short course, stucni studij
Field of study: Social Sciences, Humanities
Place of study: Italy

 

Stipendije Ministarstva vanjskih poslova Talijanske Republike za studij DASE (Viši europski studij) na Europskom koledžu u Parmi za akademsku godinu 2011./2012

Ministarstvo vanjskih poslova Talijanske Republike dodjeljuje hrvatskim državljanima 3 stipendije u trajanju od 9 mjeseci za pohađanje studija Više Diplome Europskih Studija na Europskom koledžu u Parmi za akademsku godinu 2011./2012.

Studij je namijenjen kandidatima koji su diplomirali pravne, ekonomske, političke, društvene i lingvističke znanosti, a koji su stekli trogodišnju diplomu ili specijalističku diplomu (3+2). Potrebno je i dobro poznavanje bar jednog od tri jezika na kojem će se održavati predavanja (talijanski, engleski i francuski) te dovoljno poznavanje još jednog od navedenih jezika.

Stipendija predviđa izuzeće od plaćanja upisne školarine te izdavanje mjesečnog iznosa od 900 eura, od kojeg će 800 eura stipendist morati uplatiti u korist Collegio di Parma radi pokrića troškova prehrane, smještaja, gradskog prijevoza i didaktičkog materijala.
Trošakovi zdravstvenog osiguranja i osiguranja od nezgoda bit će plaćeni od strane  Ministarstva vanjskih poslova Talijanske Republike.

Prijave na Natječaj kandidati moraju uputiti on line ispunjavanjem obrasca koji je dostupan na internet stranici Ministarstva vanjskih poslova Talijanske Republike do 24 sata dana 12. lipnja 2011. godine.

Kandidati koji se namjeravaju prijaviti na Natječaj za stipendiju studija na Collegio Europeo di Parma, a ranije su se kandidirali za druge stipendije Ministarstva vanjskih poslova Talijanske Republike za akademsku godinu 2011./2012., morat će se registrirati na internetsku stranicu koristeći različitu adresu elektroničke pošte od one korištene za slanje prethodnih prijava.

Više informacija o programu studija i organizaciji Collegio Europeo di Parma može se naći na web adresi: www.europeancollege.it

 

 

Previous year's competition

Scholarships by the Italian Foreign Ministry (2007)
Scholarships by the Italian Foreign Ministry (2006)

 

 

 

Visit www.ceu.hu