Homepage > Competitions > Stipendije Grada Zlatara

Baza natječaja

Stipendije Grada Zlatara

Deadline: 14.11.2011.

Scholarship administrator: Grad Zlatar
Level: not defined
Field of study: not defined
Place of study: Croatia

 

JAVNI NATJEČAJ
za dodjelu stipendija učenicima i studentima

Članak 1.
Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendija imaju redoviti učenici srednjih škola i redoviti studenti koji imaju prebivalište na području Grada Zlatara i koji nisu korisnici stipendije ili novčane pomoći odobrene od strane Krapinsko-zagorske županije ili drugih državnih tijela (dalje u tekstu: Stipendisti), te ispunjavaju slijedeće uvjete:
1. učenici:

  • da su redoviti učenici srednje škole te da im je prosjek ocjena za prethodni razred srednje škole, odnosno 8. razred osnovne škole najmanje 4,00
  • da su državljani Republike Hrvatske
     

2. studenti:

  • da su redoviti studenti
  • da su državljani Republike Hrvatske

Članak 2.
Stipendije se odobravaju za školsku godinu 2011/2012., tj. za učenike srednjih škola za razdoblje od listopada do lipnja slijedeće godine, a za studente za razdoblje od listopada do rujna slijedeće godine.

Članak 3.
Mjesečno stipendija za učenike srednjih škola iznosi 200,00 kn, a za studente 500,00 kn i isplaćuje se do 20. u mjesecu za prethodni mjesec.  Broj stipendija ovisi o osiguranim sredstvima u proračunu Grada Zlatara, uz omjer: broj studentskih stipendija / broj đačkih stipendija = ½.

Članak 4.
Prijave s prilozima se dostavljaju na propisanim obrascima koji se mogu naći na web stranici Grada Zlatara www.zlatar.hr  ili podići u Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Zlatara na adresi:

Grad Zlatar, Park hrvatske mladeži 2, 49250 ZLATAR, osobno ili preporučeno poštom.
 

Članak 5.
Rok za prijavu je 30 dana od dana objave ovog natječaja na oglasnoj ploči Grada Zlatara, odnosno do 14. studenog 2011. godine do 15.00 sati. Natječaj se oglašava i putem Radio-Zlatara.

Članak 6.
Zahtjevu treba priložiti sljedeću dokumentaciju:

  • Potvrdu škole – fakulteta o upisu na redovno školovanje u 2012. godini, s obveznim navođenjem godine školovanja – studija i struke
  • Presliku svjedodžbe ili indexa zadnje godine završenog školovanja, a studenti i potvrdu dekanata o ostvarenom prosjeku ocjena položenih ispita
  • Dokaze o postignutim pojedinačnim uspjesima na županijskim, regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, zadnje godine završenog školovanja
  • Izjavu roditelja o članovima obitelji (na posebnom obrascu, kojeg na zahtjev zainteresirani mogu dobiti u Jedinstvenom upravnom odjelu)
  • Službene potvrde – podatke o prihodima svih članova obitelji za posljednja tri mjeseca koja prethode mjesecu objave natječaja
  • Ostalu dokumentaciju – službene potvrde kojima podnositelj zahtjeva dokazuje otežavajuće okolnosti materijalnog položaja obitelji (djeca smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djeca zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djeca invalida rada i vojnih i civilnih invalida rata, djeca bez oba roditelja, djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata, samohrani roditelji, broj ostalih članova obitelji koji se istovremeno školuju i djeca s teškoćama u razvoju u obitelji)
  • Presliku domovnice
  • Izjavu učenika/studenta da ne prima ni jednu drugu stipendiju ili novčanu pomoć


Članak 7.
Bodovanje zahtjeva vršit će se prema kriterijima utvrđenim u Odluci o utvrđivanju kriterija za dodjelu stipendija učenicima i studentima(„Službeni glasnik Krapinsko-zagorske županije“ broj: 18/11).

Članak 8.
Lista kandidata se objavljuju na oglasnoj ploči Grada Zlatara i dostavlja svim sudionicima natječaja.


Članak 9.
Između Stipenditora i Stipendista zaključuje se Ugovor o stipendiranju kojim se uređuju međusobni odnosi, prava i obveze Stipenditora i Stipendista, sukladno Odluci o utvrđivanju kriterija za dodjelu stipendija učenicima i studentima(„Službeni glasnik Krapinsko-zagorske županije“ broj: 18/11).

 

 

Materials

Obrasci za stipendije (64 kb)
Izjava o zajednickom domacinstvu (40 kb)

 

 

 

Visit www.ceu.hu