Homepage > Competitions > Roma Memorial University Scholarship Program

Baza natječaja

Roma Memorial University Scholarship Program

Deadline: 30.04.2012.

Scholarship administrator: Roma Memorial University Scholarship Program
Level: undergraduate, postgraduate, doctoral
Field of study: not defined
Place of study: Europe

 

PROGRAM STIPENDIJA RMUSP / LHP / RHSP / RISP

Roma Education Fund Scholarships Program (REF/SP) trinaestu godinu za redom objavljuje Stipendije Roma Memorial University (RMUSP) za kvalificirane fakultetske studente romske nacionalnosti. Sredstva za prve dvije godine ovog Programa isplaćivana su od zlata koje su nacisti ukrali tijekom Drugog svjetskog rata, a kojeg drže savezničke snage. U 4., 5., 6., godini postojanja glavni izvor financiranja bio je Institut Otvoreno društvo (OSI) s donacijama iz zaklade C.S Mott. Počevši od šeste godine, financijska potpora dolazi prvenstveno od REF-a.

Kako bi se pomoglo zainteresiranim kandidatima da uspješno završe i podnesu svoj zahtjev, program u nastavku donosi opće informacije o kriterijima i postupcima odabira. Detaljnije se informacije mogu dobiti u Smjernicama određene sheme.
 

U skladu sa programima Roma Memorial University Scholarship Program (RMUSP), Law and Humanities Program (LHP), i Roma International Scholar Program (RISP), REF može podržati istog kandidata tijekom njegovih ili njezinih studija za sljedeće:

  • jedan preddiplomski studij, u trajanju od 4/5 godina (ako je riječ o integriranom modelu), s tim da je prebacivanje na drugo sveučilište/fakultet/predmet studiranja dopušteno samo jednom;
  • jedan magistarski studij, najviše dvije godine
  • jedan doktorski studij, najviše tri godine.

Roma Memorial University Scholarship Program za (RMUSP) ima otvoreni natječaj za akademske stipendije na temelju rezultata za romske studente koji su državljani Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Češke, Mađarske, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Rumunjske, Srbije, Slovačke i Turske. Prihvatljivi kandidati moraju studirati na preddiplomskim, diplomskim ili poslijediplomskim studijima na sveučilištima s državnom akreditacijom bilo u svojoj matičnoj zemlji ili zemlji prebivališta.

Kriteriji prihvatljivosti (relevantni za sve programe stipendija)
 

Kandidati trebaju:

  • izjašnjavati se kao Romi;
  • izjaviti da su spremni javno se deklarirati kao Romi;
  • u nadolazećoj školskoj godine biti (ili će biti) primljeni na sveučilišta s državnom akreditacijom; osobe koje se planiraju upisati na fakultet u idućoj godini, ali u trenutku podnošenja zahtjeva nisu upisani, također imaju pravo podnijeti zahtjev; imajte na umu da vaša matična država i država prebivališta moraju biti jedna od zemalja u programu kao što je navedeno pod dodatnim kriterijima (pogledajte popis zemalja članica za svaki program stipendija u nastavku)
  • nastaviti studij za stjecanje preddiplomskih, diplomskih, odnosno poslijediplomskih zvanja, (a za RHSP i medicinske strukovne studije)
  • dostaviti kompletnu internetsku prijavnicu (OAF) do isteka određenog roka;
  • dostaviti motivacijsko pismo u kojem izražavaju svoje akademske ciljeve i/ili postignuća i pokazuje predanost i motivaciju za učenje (kao što je navedeno u OAF-u);
  • dostaviti esej na temu navedenu u OAF-u;
  • dostaviti službeni prijepis sveučilišnih ocjena iz svih završenih akademskih godina, kao i posljednji završen semestar rujan - prosinac 2011. Ako kandidat nije nedavno upisan u školu/fakultet, on ili ona trebaju osigurati ovjerene preslike svjedodžbi iz posljednjih završenih razreda i/ili diploma;
  • dostaviti službeni prijepis sveučilišnih ocjena iz svih završenih akademskih godina, kao i posljednji završen semestar rujan - prosinac 2011. Ako kandidat nije nedavno upisan u školu/fakultet, on ili ona trebaju osigurati ovjerene preslike svjedodžbi iz posljednjih završenih razreda i/ili diploma;

Detaljne informacije o ostalim programima stipendiranja, procesu prijave i ostalome možete pronaći u dodacima.

 

Materials

Programi (161 kb)
Kako se prijaviti (128 kb)
Uputstva (192 kb)

 

Previous year's competition

Roma Memorial University Scholarship Program (2011)
Roma Memorial University Scholarship Program (2010)
Roma Memorial University Scholarship Program (2009)
Roma Memorial University Scholarship Program (2008)
Roma Memorial University Scholarship Program (2008)
Roma Memorial University Scholarship Program (2007)
Roma Memorial University Scholarship Program (2006)

 

 

 

Visit www.ceu.hu