Homepage > Competitions > Stipendije Općine Župe dubrovačke

Baza natječaja

Stipendije Općine Župe dubrovačke

Deadline: 29.10.2012.

Scholarship administrator: Općina Župa dubrovačka
Level: undergraduate, postgraduate, not defined
Field of study: not defined
Place of study: Croatia

 

Općinski načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli, raspisao je natječaj za dodjelu čak 80 stipendija u školskoj/akademskoj godini 2012/2013.

Pravo na natjecanje za ostvarenje stipendije imaju redoviti učenici 2, 3, 4. razreda srednje škole koji su u prethodnoj godini obrazovanja ostvarili odličan uspjeh, studenti prve godine studija koji su u prethodnoj godini obrazovanja ostvarili odličan uspjeh, studenti druge, treće, četvrte i pete godine studija koji su u prethodnoj godini obrazovanja ostvarili vrlodobar uspjeh te studenti i učenici deficirarnih zanimanja dostavljenih od Zavoda za zapošljavanje.

Pravo na natjecanje za stipendije imaju i učenici i studenti koji su iz obitelji kojoj prihod po članu obitelji ne prelazi 800,00 kuna, a koji su u prethodnoj godini obrazovanja ostvarili prosjek ocjena najmanje 3,00. Također, od ove godine, stipendije se odobravaju studentima i učenicima koji studiraju ili se školuju izvan Općine Župa dubrovačka u slučaju da su ostali bez oba roditelja.

Općina Župa dubrovačka dodjeljuje stipendiju učeniku ili studentu ukoliko je dijete ili usvojenik poginulog branitelja ili civilne žrtve Domovinskog rata, ukoliko je dijete ili usvojenik ratnog vojnog invalida ili civilnog ratnog invalida iz Domovinskog rata sa 70%-tnim i višim stupnjem trajnog invaliditeta, ukoliko je sam ratni vojni invalid ili civilni ratni invalid iz Domovinskog rata sa 70%-tnim i višim stupnjem trajnog invaliditeta i ukoliko je dijete ili usvojenik ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata s troje i više djece. Stipendija se odobrava učenicima i studentima koji se školuju ili studiraju izvan Općine Župa dubrovačka. Pravo na stipendiju ne mogu ostvariti studenti i učenici koji se obrazuju uz rad ili su korisnici nekih drugih oblika novčane potpore s osnova školovanja.

Pravo na stipendiju mogu ostvariti studenti i učenici koji su državljani Republike Hrvatske te koji imaju prebivalište na području Općine Župa dubrovačka najmanje pet godina prije podnošenja zamolbe uz uvjet da redovito upisuju školsku, odnosno akademsku godinu.

Prijave se podnose Odsjeku za društvene djelatnosti Općine Župa dubrovačka

Općina Župa dubrovačka, Vukovarska 48, Srebreno, 20207 Mlini

do 29. listopada 2012.god. Općina Župa dubrovačka izdvojit više od pola milijuna kuna iz proračunskih sredstava za stipendiranje učenika i studenata u 2012/2013 godini.

 

 

 

 

Visit www.ceu.hu