Homepage > Competitions > Natječaj za stipendiju - Sveučilište Chuo za zimski semestar 2013./2014.

Baza natječaja

Natječaj za stipendiju - Sveučilište Chuo za zimski semestar 2013./2014.

Deadline: 22.03.2013.

Scholarship administrator: Sveučilište u Zagrebu
Level: undergraduate, postgraduate
Field of study: not defined
Place of study: Japan

 

Natječaj za stipendiju - Sveučilište Chuo za zimski semestar 2013./2014.

 

Sveučilište u Zagrebu raspisuje natječaj za dvije (2) stipendije za studentsku razmjenu na Sveučilištu Chuo u Japanu, u zimskom semestru akademske godine 2013./14. za (pred)diplomske studijske programe koji se izvode na tom sveučilištu.

Rok za prijavu: 22. ožujak 2013.

Stipendija uključuje
: oslobođenje od plaćanja školarine na Sveučilištu Chuo za vrijeme studijskog boravaka, pomoć pri pronalaženju studentskog smještaja od strane Sveučilišta Chuo, mjesečnu potporu Sveučilišta u Zagrebu od 3.000 kn, te refundaciju za putne troškove u iznosu do 5.000 kn.
 

Za stipendiju se mogu natjecati redoviti studenti Sveučilišta u Zagrebu sa odslušana minimalno dva semestra, vrlo dobrim uspjehom u studiju, te znanjem engleskog jezika. Prednost pri odabiru će imati studenti s dodatnim poznavanjem japanskog jezika.

Iako Sveučilište Chuo ne postavlja izričite zahtjeve o poznavanju japanskog jezika za studente u razmjeni, poznavanje japanskog se za sve dolazne studente strogo preporuča, uz minimalni nivo znanja N3 prema ljestvici Japanese Language Proficiency Test.
 

Studenti su dužni zadržati status redovnog studenta na matičnoj ustanovi Sveučilišta u Zagrebu tijekom cijelog svog boravka na stranom sveučilištu. Ako pripadaju kategoriji studenata koji ili u potpunosti ili djelomično sami financiraju svoj studij, za vrijeme trajanja mobilnosti dužni su nastaviti plaćati školarinu matičnoj ustanovi.
 

Zainteresirani kandidati trebaju do petka 22. ožujka 2013. Sveučilištu u Zagrebu, Trg maršala Tita 14, 10000 Zagreb dostaviti sljedeće dokumente:


• molbu na hrvatskom jeziku
• životopis na engleskom jeziku na Europass CV obrascu, dostupnom na: http://europass.cedefop.europa.eu/en/documents/curriculum-vitae
• opis studijskih planova na Sveučilištu Chuo na engleskom jeziku (max 2500 znakova)
• preporuke dvaju profesora matičnog fakulteta na engleskom jeziku,
• prijepis ocjena položenih ispita na engleskom jeziku
• potvrdu o upisanoj akademskoj godini 2012./13.
• potvrdu o znanju engleskog jezika,
• (neobavezno): potvrdu o znanju japanskog jezika;
- jezične potvrde za engleski i japanski koje se prihvaćaju:

• ako je student položio jezik na fakultetu, fakultet izdaje potvrdu o znanju jezika,
• potvrda škole stranih jezika, ili Centra za strane jezike Filozofskog fakulteta u Zagrebu,
• međunarodni certifikati.

 

Podrobnije obavijesti o Sveučilištu Chuo dostupne su na adresi: http://global.chuo-u.ac.jp/.
 

Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati. Odluku o izboru kandidata donosi Odbor za međunarodnu suradnju. Odabranog kandidata/kandidatkinju Sveučilište u Zagrebu predlaže stranom sveučilištu koje donosi konačnu odluku o prihvaćanju.
 

Rezultati natječaja bit će objavljeni na internetskim stranicama Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, http://international.unizg.hr/.

 

Osoba za kontakt: dr. sc. Ružica Bruvo, stručna suradnica u Uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, e-mail: ruzica.bruvo@unizg.hr, tel. 46-98-107.


 

 

 

 

 

Visit www.ceu.hu