Homepage > Competitions > Natječaj za stipendiju: Tecnologico de Monterrey (Meksiko), zimski semestar ak. godine 2013./2014.

Baza natječaja

Natječaj za stipendiju: Tecnologico de Monterrey (Meksiko), zimski semestar ak. godine 2013./2014.

Deadline: 17.05.2013.

Scholarship administrator: Sveučilište u Zagrebu
Level: undergraduate
Field of study: not defined
Place of study: Mexico

 

Natječaj za stipendiju: Tecnologico de Monterrey (Meksiko), zimski semestar ak. godine 2013./2014.

 

Temeljem bilateralnog sporazuma između Tecnológico de Monterrey i Sveučilišta u Zagrebu raspisuje se natječaj za dvije (2) stipendije za studentsku razmjenu u zimskom semestru akademske godine 2013./14. za (pred)diplomske studijske programe koji se izvode na tom sveučilištu.

Stipendija uključuje: oslobođenje od plaćanja školarine na Tecnológico de Monterrey za vrijeme studijskog boravaka, mjesečnu stipendiju od 5.000 MXN (~400 USD) za smještaj i hranu, te refundaciju za putne troškove u iznosu do 5.000 kn.

Student sam snosi preostale troškove studentske razmjene o kojima se dužan informirati prije prijave na natječaj (viza, zdravstveno osiguranje, knjige/materijali za učenje i sl.)

Za stipendiju se mogu natjecati redoviti studenti Sveučilišta u Zagrebu sa odslušana minimalno četiri semestra, vrlo dobrim uspjehom u studiju te znanjem engleskog i španjolskog jezika. Prednost pri odabiru će biti dana studentima diplomskih studija ili zadnjih godina integriranih preddiplomskih i diplomskih studija.

Studenti ostaju upisani na matičnoj ustanovi Sveučilišta u Zagrebu tijekom cijelog svog boravka na stranom sveučilištu. Ako pripadaju kategoriji studenata koji ili u potpunosti ili djelomično sami financiraju svoj studij, za vrijeme trajanja mobilnosti dužni su nastaviti plaćati školarinu matičnoj ustanovi.

Zainteresirani kandidati trebaju do petka 17. svibnja 2013. Sveučilištu u Zagrebu, Trg maršala Tita 14, 10000 Zagreb s naznakom natječaja dostaviti sljedeće dokumente:

• molbu na hrvatskom jeziku
• životopis na engleskom jeziku na Europass CV obrascu, dostupnom na: http://europass.cedefop.europa.eu/en/documents/curriculum-vitae
• opis studijskih planova na Tecnológico de Monterrey na engleskom jeziku (max 2500 znakova)
• preporuke dvaju profesora matičnog fakulteta na engleskom jeziku,
• prijepis ocjena položenih ispita na engleskom jeziku
• potvrdu o upisanoj akademskoj godini 2012./13.
• potvrdu o znanju engleskog i španjolskog jezika; jezične potvrde koje se prihvaćaju:

• ako je student položio jezik na fakultetu – minimalno 2 godine, fakultet izdaje potvrdu o znanju jezika,
• potvrda škole stranih jezika, ili Centra za strane jezike Filozofskog fakulteta u Zagrebu,
• međunarodni certifikati.

 

Podrobnije informacije o Tecnológico de Monterrey dostupne su na adresi: http://www.ccm.itesm.mx/internacional.

Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati. Odluku o izboru kandidata donosi Odbor za međunarodnu suradnju. Odabranog kandidata/kandidatkinju Sveučilište u Zagrebu predlaže stranom sveučilištu koje donosi konačnu odluku o prihvaćanju.

Rezultati natječaja bit će objavljeni na internetskim stranicama Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, http://international.unizg.hr/.

 

Osoba za kontakt: dr. sc. Ružica Bruvo, stručna suradnica u Uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, e-mail: ruzica.bruvo@unizg.hr , tel. 46-98-107.

 

 

 

 

Visit www.ceu.hu