Homepage > Competitions > Stipendije Grada Splita

Baza natječaja

Stipendije Grada Splita

Deadline: 07.12.2013.

Scholarship administrator: Grad Split
Level: not defined
Field of study: not defined
Place of study: Croatia

 

NATJEČAJ
za stipendiranje učenika i studenata i naknadu dijela troškova školarine studentima poslijediplomskih studija u školskoj godini 2013./2014.


Stipendije dodjeljuje Grad Split, a namijenjene su srednjoškolskim učenicima (20), redovnim studentima preddiplomskog, diplomskog i integriranog studija osobitog uspjeha u školovanju (80) i studentima poslijediplomskog studija (5).

VISINE STIPENDIJA:
 

  • za srednjoškolske učenike 600,00 kuna;
  • za studente koji se školuju na visokim učilištima u Splitu, kao i za studente koji se školuju izvan Splita, a te studijske grupe postoje i u Splitu 800,00 kuna;
  • za studente koji se školuju na visokim učilištima izvan Splita u Republici Hrvatskoj i izvan Republike Hrvatske 1.000,00 kuna;
  • za studente poslijediplomskog studija iznos naknade dijela troškova školarine odrediti će se uvažavajući stvarne troškove studija i proračunske mogućnosti.
     

UVJETI NATJEČAJA:

A. UČENICI

1. redoviti srednjoškolski učenici koji su u dva prethodna razreda ostvarili prosječnu ocjenu najmanje 4,50 za svaku godinu obrazovanja (a kod umjetničkih zvanja 4,00) i koji su tijekom dva prethodna razreda osvojili prvo, drugo ili treće mjesto na županijskom ili državnom natjecanju iz discipline vezane za nastavni plan i program utvrđen od strane Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske, a kod umjetničkih zvanja prvo, drugo ili treće mjesto na međunarodnom ili državnom natjecanju.

B. STUDENTI

  • redoviti studenti prve godine preddiplomskog studija u trajanju od najmanje tri godine i studenti prve godine integriranog studija koji nisu stariji od 24 godine, a koji su tijekom dvije zadnje godine srednjoškolskog obrazovanja ostvarili prosjek ocjena najmanje 4,50 za svaku godinu obrazovanja ( kod umjetničkih i zanimanja od interesa za Grad Split 4,00) i nalaze se od 1.-5. mjesta, ili među 10% najbolje plasiranih kandidata na konačnoj listi upisanih studenata;
  • redoviti studenti druge, treće, i četvrte godine preddiplomskog studija, prve i druge godine diplomskog, druge, treće, četvrte, pete i šeste godine integriranog studija (studenti dviju završnih godina studija koji nisu stariji od 28 godina), a koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili minimalno 50 ECTS bodova, i koji su od položenih ispita na svim prethodnim godinama studija ostvarili težinski prosjek ocjena najmanje 4,00, (a studenti zanimanja od interesa za grad Split 3,50).

C. STUDENTI POSLIJEDIPLOMSKOG STUDIJA

  •  prosjek svih ocjena tijekom preddiplomskog, diplomskog, integriranog te poslijediplomskog studija najmanje 4,50;
  • preporuke dvaju sveučilišnih profesora.
  •  

  

POTREBNA DOKUMENTACIJA
Uz Prijavu na natječaj za dodjelu stipendije prilaže se odgovarajuća dokumentacija i to:

  • Domovnica;
  • Uvjerenje MUP-a o prebivalištu ne starije od 6 mjeseci, za zadnje 3 godine od dana objave natječaja u
  • “Slobodnoj Dalmaciji”, za podnositelja prijave i jednog roditelja, (za poslijediplomski studij - uvjerenje samo za podnositelja prijave);
  • Vlastoručno potpisana izjava učenika odnosno studenta da ne prima stipendiju po drugoj osnovi;
  • Potvrda srednje škole odnosno visokoškolske ustanove o redovnom upisu u školsku/ akademsku godinu 2013./2014;
  • Za studente ovjereni prijepis ocjena s izračunatim težinskim prosjekom ocjena svih položenih ispita iz
  • prethodnih godina, (za studente I. godine preddiplomskih i integriranih studija ovjereni prijepis ocjena zadnja dva razreda srednje škole);
  • Za učenike srednjih škola ovjereni prijepis ocjena prethodna dva razreda;
  • Za učenike, sudionike međunarodnih, državnih ili županijskih natjecanja diplomu o postignutom
  • uspjehu ( prvo, drugo i treće mjesto), tijekom prethodna dva razreda;
  • Potvrda fakulteta da se nalaze od 1.-5. mjesta, ili među 10% najbolje plasiranih na konačnoj listi
  • upisanih studenata (za studente I. godine studija);
  • Za studente poslijediplomskih studija ovjereni prosjek svih ocjena tijekom preddiplomskog, diplomskog integriranog te poslijediplomskog studija i preporuke dvaju sveučilišnih profesora.

Dokumenti pod rednim brojem 1, 6 i 7 mogu biti preslici ukoliko se originali dostave na uvid prilikom predaje dokumentacije Centralnoj pisarnici Grada Splita.

Prijave s potrebnom dokumentacijom dostavljaju se Službi za obrazovanje i znanost Grada Splita putem Centralne pisarnice Grada Splita, Split, Obala kneza Branimira 17, u roku od 15 dana od dana objave u dnevnom listu "Slobodna Dalmacija", a studenti poslijediplomskog studija u roku od 30 dana.

Prijave se dostavljaju isključivo na obrascu prijave koji se nalazi u prilogu Natječaja objavljenog na web stranici Grada Splita, www.split.hr, a može se dobiti i prilikom predaje dokumentacije Centralnoj pisarnici Grada Splita.

Prijave s nepotpunom dokumentacijom kao i one koje ne budu podnesene u utvrđenom roku, neće se razmatrati.

Utvrđene rang-liste kandidata za dodjelu stipendija bit će objavljene na oglasnoj ploči Grada Splita, Obala kneza Branimira 17, i na web stranici www.split.hr. u roku od 40 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava.


Sve dodatne informacije mogu se dobiti svakim radnim danom na telefone broj 310-482 i 310-106 ili osobno u Službi za obrazovanje i znanost Grada Splita, V. kat /sobe 503 i 504.
 


 

Materials

Obrazac prijave studenti (63 kb)
Obrazac prijave postdiplomci (58 kb)
Popis zanimanja od interesa za Grad Split u tekućoj 2013. godini (30 kb)
Obrazac izjave I (23 kb)
Obrazac izjave II (23 kb)

 

Previous year's competition

Stipendije Grada Splita (2010)
Stipendije grada Splita (2009)
Stipendije Grada Splita (2008)
Stipendije grada Splita (2008)
Scholarships from the city of Split (2005)

 

 

 

Visit www.ceu.hu