Homepage > Competitions > Stipendije za GREENVEST+ i GREENVEST++

Baza natječaja

Stipendije za GREENVEST+ i GREENVEST++

Deadline: 10.12.2013.

Scholarship administrator: Savez za energetiku Hrvatske
Level: undergraduate, postgraduate
Field of study: Natural Sciences, Engineering, Biotechnical Sciences
Place of study: Croatia

 

Savez za energetiku Hrvatske objavio je Javni natječaj za dodjelu godišnjih stipendija za 2014. godinu za sljedeće programe: GREENVEST+ - program potpore studentima preddiplomskog studija za zanimanja u sektoru zelenog gospodarstva te GREENVEST++ - program potpore studentima diplomskog studija za zanimanja u sektoru zelenog gospodarstva koji namjeravaju pokrenuti samostalnu poslovnu aktivnost u sektoru zelenog gospodarstva.

 

Za dodjelu stipendija Saveza za energetiku Hrvatske za 2014. godinu imaju se pravo natjecati redovni studenti na preddiplomskom i diplomskom (dodiplomskom) ili integriranom preddiplomskom i diplomskom studiju na hrvatskim i inozemnim sveučilištima koji nisu stariji od 25 godina i koji nisu, osim iz opravdanih razloga, ponavljali godinu studija te imaju hrvatsko državljanstvo.

 

Pod pojmom zeleno gospodarstvo misli se na sljedeća područja: održiva arhitektura, niskougljična gradnja, održivo uređenje i inteligentno upravljanje domom, obnovljivi izvori energije, energetska učinkovitost, napredni prijenos i distribucija, niskougljična i e-mobilnost, održivi niskougljični kućanski i industrijski uređaji i sustavi, ekološka proizvodnja hrane, tehnologije reciklaže i proizvodi od recikliranih materijala, održivi turizam te održivo upravljanje vodnim resursima.

 

Opći kriteriji za dodjelu stipendija su: kvaliteta prijedloga projekta/programa i njihov doprinos ostvarenju ciljeva Javnog natječaja; originalnost, stupanj inovativnosti i napretka; doprinos projekta/programa ukupnom razvoju društva; strateška važnost prijedloga projekta/programa i njihova sposobnost da unaprijede hrvatsko zeleno gospodarstvo; vrijednost ostalih prijavljenih projekata i programa. Posebni kriteriji za dodjelu stipendija su: inovativnost i kvaliteta; mogućnost provedbe i konkretne koristi koje donose projekti/programi namijenjeni razvoju hrvatskog zelenog gospodarstva.

 

Prijave na natječaj zaprimaju se u roku 15 dana od dana objave, a podnose se isključivo putem službenih obrazaca Saveza za energetiku Hrvatske. Obrasci se nalaze i mogu se preuzeti na portalu croenergo.eu, a pozivom na broj telefona 01-6441-445 moguće je zatražiti da budu poslani e-poštom ili poštom na adresu tražitelja
 

Za više informacija posjetite link: http://www.croenergo.eu/

 

 

 

 

Visit www.ceu.hu