Homepage > Competitions > KAH stipendije

Baza natječaja

KAH stipendije

Deadline: 14.04.2014.

Scholarship administrator: Klub Alpbach Hrvatska
Level: not defined
Field of study: not defined
Place of study: Austria

 

KAH stipendije

 

Europski Forum Alpbach dodjeljuje više stotina stipendija kandidatima iz cijelog svijeta. Zastupljenost stipendista iz pojedine države ovisi, između ostalog, o broju prijava iz svake zemlje u odnosu na ukupni broj prijava. Zahvaljujući velikom interesu hrvatskih studenata i mladih profesionalaca Hrvatska je po broju sudionika posljednjih godina jedna od zastupljenijih država sudionica. Zahvaljujući povjerenju sponzora koji prepoznaju uspješan rad Kluba iz godine u godinu, Klub Alpbach Hrvatska zasebno dodjeljuje stipendije za sudjelovanje na Europskom Forumu Alpbach 2014. Patron ovogodišnjeg stipendijskog programa je dekan Fakulteta političkih znanosti, prof. dr. sc. Nenad Zakošek.

Klub Alpbach Hrvatska dodjeljuje stipendije isključivo za seminare i simpozije (Europski Forum Alpbach), ne i za ljetne škole.
Rok za prijavu za KAH-stipendije je također 14. travnja 2014. godine. Dokumenti za prijavu koji se šalju Klubu isti su kao dokumenti koji se šalju Forumu, a mogu se pronaći pod službenom stranicom EFA-e: www.alpbach.org/scholarships.

Dokumenti za prijavu Klubu Alpbach Hrvatska šalju se isključivo e-mailom na office@kah.hr.
Dokumenti koji se šalju ne moraju biti originali, niti moraju biti ovjereni od strane javnog bilježnika.
Dokumente na hrvatskom jeziku potrebno je prevesti na njemački ili engleski jezik.

Dodjeljuju se isključivo pune KAH-stipendije za cjelokupno trajanje Europskog Foruma Alpbach (13. - 29. kolovoza). Prednost imaju oni kandidati koji se prijave za cjelokupno trajanje Europskog Foruma Alpbach te koji do sada nisu sudjelovali na Europskom Forumu Alpbach.

Jedna puna stipendija koju dodjeljuje KAH iznosi 1.104,00 EUR i pokriva neovisno o financijskoj situaciji kandidata:

  • trošak sudjelovanja u iznosu od 600,00 EUR (seminari i simpoziji – Europski Forum Alpbach)
  • trošak smještaja u dvokrevetnoj sobi u pansionu (bed & breakfast) u iznosu od 21,50 EUR / dan (ukupno 344,00 EUR; smještaj organizira EFA)
  • džeparac u iznosu 10,00 EUR / dan (ukupno 160,00 EUR). Džeparac se isplaćuje u gotovini na kraju Foruma, dan prije odlaska iz Alpbacha

Dodjela KAH-stipendija vrši se komisijski uz nadzor patrona stipendijskog programa prof. dr. sc. Nenada Zakošeka. Komisiju predvodi predsjednik Kluba, a bira se nakon roka za prijavu među članovima KAH-a.

Stipendije se dodjeljuju kandidatima koji svojim životopisom i motivacijskim pismom te interesom za aktivnosti Kluba najviše uvjere Komisiju da su upravo oni zaslužili sudjelovati na Europskom Forumu Alpbach. Stipendije redovito dobivaju kandidati iz cijele Hrvatske. Posebno smo osjetljivi prema kandidatima koji imaju snažnu želju, no do sada iz različitih razloga nisu mogli sudjelovati na međunarodnim ljetnim školama, konferencijama ili sličnim događanjima.

Prijavom na natječaj za KAH-stipendije kandidati pristaju da u slučaju dobivanja stipendije aktivno sudjeluju u pripremi predstavljanja Republike Hrvatske na događaju pod nazivom 'International Evening' koji se održava svake godine u okviru Europskog Foruma Alpbach.

Objava dobitnika KAH-stipendija očekuje se 23. svibnja 2014. u sklopu ‘Carpe EU’. Svi kandidati bit će obaviješteni jesu li dobili stipendiju ili ne.

Napomena: Stipendija ne pokriva trošak prijevoza do Alpbacha i natrag. Kandidat ne može istodobno primiti stipendiju od EFA-e i od KAH-a.

Za sva dodatna pitanja o KAH-stipendijama obratite se e-mailom na office@kah.hr.

 

 

 

 

Visit www.ceu.hu