Homepage > Competitions > Internship in Japan opportunity!

Baza natječaja

Internship in Japan opportunity!

Deadline: 20.01.2016.

Scholarship administrator: EU-Japan Centre for Industrial Cooperation
Level: stucni studij
Field of study: Natural Sciences, Engineering
Place of study: Japan

 

Do 20. siječnja 2016. primaju se prijave za program „Vulcanus in Japan” koji studentima iz zemalja članica EU-a omogućava odrađivanje stručne prakse u nekom od vodećih japanskih poduzeća.

EU-Japan Centre for Industrial Cooperation raspisao je natječaj za stručnu praksu u nekoj od japanskih tvrtki, namijenjen isključivo studentima-građanima Europske unije. U programu mogu sudjelovati studenti tehničkih ili prirodoslovnih znanosti koji su u akademskoj godini 2015/16 registrirani kao studenti u nekom od sveučilišta u Europskoj uniji i to na najmanje četvrtoj godini studija, odnosno prvoj godini diplomskoga studija, a koji mogu uzeti jednu godinu pauze od svoga studija kako bi se praksa realizirala.

U sklopu programa Vulcanus in Japan studenti će proći seminar o Japanu i intenzivni četveromjesečni tečaj japanskog jezika, a stručnu praksu u trajanju od osam mjeseci odradit će u nekoj od japanskih tvrtki. Ciljevi programa su upoznati studente sa širokim spektrom naprednih tehnologija korištenih u vodećim japanskim tvrkama, razumjeti japansku kulturu te ponuditi studentima priliku za komunikaciju s tamošnjim tvrtkama i ljudima.

Kandidati će se odabirati prema akademskom uspjehu i mišljenju njihovih mentora, znanju pisanog i govornog engleskog jezika, motivaciji, stavu prema odnosima između Europske unije i Japana te njihovoj sposobnosti prilagođavanja na drugu kulturu. Praksa traje od rujna 2016. do kolovoza 2017. godine.

Program zajednički financiraju EU i tvrtka domaćin, a odabrani studenti dobit će stipendiju u iznosu od 1 900 000 jena (otprilike 108 680 kuna) kako bi pokrili putne troškove te troškove života u Japanu. Jezični tečaj i seminari se ne naplaćuju, a studentima je osiguran i besplatan smještaj tijekom cijelih godinu dana.

Prijave se primaju do 20. siječnja 2016., a sve dodatne informacije dostupne su ovdje.

 

 

 

 

Visit www.ceu.hu