Homepage > Competitions > Ministry of Defence of the Republic of Croatia issued an open call for cadets (Aeronautics)

Baza natječaja

Ministry of Defence of the Republic of Croatia issued an open call for cadets (Aeronautics)

Deadline: 15.04.2016.

Scholarship administrator: Ministarstvo obrane
Level: undergraduate, postgraduate
Field of study: Engineering
Place of study: Croatia

 

 
MINISTARSTVO OBRANE
REPUBLIKE HRVATSKE
UPRAVA ZA LJUDSKE RESURSE


J A V N I  N A T J E Č A J

ZA PRIJAM U KADETSKU SLUŽBU

U akademskoj godini 2016./2017. u status kadeta/kadetkinja bit će primljeno do 10 kandidata/kinja,  upisanih na prvu godinu sveučilišnog preddiplomskog i diplomskog studija (3+2 god.) na:

I. SVEUČILIŠTU U ZAGREBU – FAKULTET PROMETNIH ZNANOSTI

  • preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Aeronautika – vojni pilot - do 10 kadeta


Rok za podnošenje prijava je 15. travnja 2016.

Prijave se podnose područnim odsjecima za poslove obrane u kojima se kandidati/kinje nalaze u evidenciji vojnih obveznika odnosno područnim odsjecima za poslove obrane po mjestu prebivališta za kandidatkinje ili na adresu: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b.

UVJETI KOJE MORAJU ISPUNJAVATI KANDIDATI/KINJE

  • državljanstvo Republike Hrvatske
  • rođen/a 1994. godine ili kasnije
  • završena srednja škola
  • da se protiv njega/nje ne vodi kazneni postupak po službenoj dužnosti
  • da nije pravomoćno osuđivan/a za kaznena dijela navedena u članku 35. stavku 1. alineji 2. Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske  (Narodne novine, br. 73/13 i 75/15)
  • da je upisan/a na prvu godinu redovitog studija u prvom upisnom roku u srpnju 2016.
  • da su ispunjeni zdravstveni, psihički, tjelesni i sigurnosni kriteriji za kadete/kinje  propisani Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih,  psihičkih,  tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske  (Narodne novine, br. 13/14, 134/15 i 138/15)  koji će se po pozivu Ministarstva obrane utvrditi u posebnom postupku prije upisa na sveučilišni studij.

Uz prijavu kandidati/kinje trebaju priložiti:

  • zamolbu sa životopisom, adresom i brojem telefona/mobitela
  • presliku osobne iskaznice, rodnog lista, svjedodžbe četvrtog razreda srednje škole ili uvjerenje o pohađanju srednje škole
  • uvjerenje da nije pokrenut kazneni postupak, ne starije od šest mjeseci
  • potvrdu o upisanom prvom semestru u prvom upisnom roku u srpnju 2016. godine (dostavlja se nakon upisa na fakultet)

Ministarstvo obrane pozvat će na odabirni postupak sve kandidate/kinje koji su se prijavili u utvrđenom roku.

U odabirnom postupku kandidati/kinje moraju zadovoljiti zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije za kadete propisane Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske (Narodne novine, br. 13/14, 134/15 i 138/15) i posebno vrednovanje na selekcijskom letenju i  pripremnom kampu.

U kadetsku službu primaju se kandidati/kinje koji u odabirnom postupku postignu najbolje rezultate i upišu prvu godinu redovitog studija.

Nakon odabirnog postupka i upisa na sveučilišni studij kandidati/kinje po pozivu Ministarstva obrane obvezni su dostaviti:

  •  original ili ovjerenu presliku rodnog lista i svjedodžbe četvrtog razreda srednje škole
  • podatke o broju žiro računa i banci.

Tijekom školovanja kadeti/kinje ostvaruju određena prava propisana Pravilnikom o načinu i uvjetima sklapanja ugovora o kadetskoj službi i ugovora o stipendiranju (Narodne novine, br. 158/13).

Nakon završenog preddiplomskog i diplomskog studija kadeti/kinje bit će primljeni u djelatnu vojnu službu te imaju mogućnost stalnog stručnog usavršavanja, stimulativni sustav profesionalnog razvoja i mogućnost sudjelovanja u domaćim i međunarodnim aktivnostima.

Informacije u vezi s natječajem nalaze se na internetskoj stranici Ministarstva obrane www.morh.hr   tel. 01/3784-812 i 01/3784-814  te područnim odjelima i odsjecima za poslove obrane.

 

 

 

 

Visit www.ceu.hu