Homepage > Competitions > Rector's award for academic year 2015/2016

Baza natječaja

Rector's award for academic year 2015/2016

Deadline: 29.04.2016.

Scholarship administrator: Sveučilište u Zagrebu
Level: undergraduate, postgraduate
Field of study: not defined
Place of study: Croatia

 

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2015./2016.

Na temelju Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade pravo natjecanja imaju svi studenti preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Rok za prijavu na natječaj je 29. travnja 2016. do 16 sati.

Za Rektorovu nagradu može se predložiti rad u ovim kategorijama:

  • (a) Nagrada za individualni znanstveni i umjetnički rad (jedan ili dva autora),
  • (b) Nagrada za timski znanstveni i umjetnički rad (tri do deset autora),
  • (c) Nagrada za individualni ili timski znanstveni i umjetnički rad u području translacijskih istraživanja (jedan do deset autora),
  • (d) Nagrada za „veliki“ timski znanstveni i umjetnički rad (više od deset autora),
  • (e) Nagrada za posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova (na prijedlog čelnika sastavnice ili Rektora),
  • (f) Nagrada za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici (na prijedlog čelnika sastavnice ili Rektora).

Prijedloge za Rektorovu nagradu pod e) i f) dostavljaju čelnici sastavnica ili Rektor, popunjavanjem odgovarajućeg obrasca na ovim mrežnim stanicama Sveučilišta.

Za Rektorovu nagradu ne može se prijaviti rad stručnoga ili preglednoga karaktera, ni rad izrađen za neku drugu primarnu namjenu (npr. diplomski rad, rad izrađen za znanstveni skup ili časopis i sl.), ali se može prijaviti rad koji je povezan s temom takvoga rada.

Prijava radova za Nagradu obavlja se popunjavanjem odgovarajućih obrazaca na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu www.unizg.hr/rektorova/. Ispis cijelog prijavljenog rada (uključujući i obrazloženje mentora) u dva primjerka dostavljaju odgovarajućem povjerenstvu sastavnice.

Svaki rad predložen za Nagradu mora imati mentora koji je zaposlenik Sveučilišta u Zagrebu i ima stupanj doktora znanosti odnosno znanstveno-nastavno ili umjetničko zvanje. U okviru prijave rada (od točke a do d) mentor je također dužan do 29. travnja 2016. do 16 sati u odgovarajući obrazac na mrežnim stranicama Sveučilišta upisati obrazloženje po čemu predloženi rad udovoljava kriterijima izvrsnosti.

Odluka o dodjeli Rektorove nagrade s popisom svih nagrađenih autora i naslovima njihovih radova objavit će se na oglasnim pločama i mrežnim stranicama Sveučilišta i svih njegovih sastavnica, najkasnije tri dana prije svečane dodjele Nagrade.

Svečana dodjela Rektorove nagrade održat će se na Sveučilištu u Zagrebu u petak 17. lipnja 2016. Prigodom svečane dodjele Nagrade bit će organizirana i izložba postera na kojoj će nagrađeni studenti predstaviti svoje radove.

Sažetci svih nagrađenih radova na hrvatskom i engleskom jeziku bit će objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta, a cijeli nagrađeni radovi i u zasebnoj sveučilišnoj publikaciji.

Prilozi

 

 

 

 

Visit www.ceu.hu