Homepage > Competitions > Erste fragmenti 12 open call for young artists

Baza natječaja

Erste fragmenti 12 open call for young artists

Deadline: 25.03.2016.

Scholarship administrator: Erste&Steiermärkische Bank d.d.
Level: not defined
Field of study: Arts
Place of study: Croatia

 

Erste fragmenti

Erste banka i urbanokulturna platforma Urbanka i ove su godine pokrenule natječaj za projekt pod nazivom "Erste fragmenti 12", koji pruža potporu mladim i neafirmiranim likovnim umjetnicima do 30 godina i studentima akademija likovnih umjetnosti otkupom njihovih umjetničkih djela (skulptura, slika, grafika i instalacija)  te dodjelom dodatne novčane nagrade za najbolji rad te omogućavanjem samostalne izložbe autoru pobjedničkog rada.

Osim odabira najboljeg rada po izboru stručnog žirija, i ove se godine dodjeljuje posebna nagrada po odabiru publike. Također, dodjeljuje se jedna godišnja stipendija za koju se mogu kandidirati studenti likovnih akademija u Zagrebu, Rijeci, Osijeku ili Splitu.

Natječaj „Erste fragmenti“ organizira se od 2002. godine, a u dosadašnjim izdanjima otkupljeno je 155 djela mladih hrvatskih likovnih umjetnika, koja se danas nalaze na više od 130 lokacija (poslovnica i uredskih prostora) Erste banke u Hrvatskoj. Autori mnogih otkupljenih radova, poput Tanje Deman, Sebastijana Dračića, Ivana Fijolića, Alema Korkuta, Ines Matijević Cakić, Lale Raščić, Zlatana Vehabovića, Matka Vekića i mnogih drugih, u međuvremenu su postali afirmirana i cijenjena imena hrvatske umjetničke scene.

 

Propozicije natječaja za otkup djela likovnih umjetnika

Erste&Steiermärkische Bank d.d. raspisala je dvanaesti po redu natječaj za otkup djela likovnih umjetnika do 30 godina starosti te studenata akademija likovnih umjetnosti.

Prijave na natječaj "Erste fragmenti 12 - za otkup radova" zaprimaju se do 25. ožujka 2016. Svaka prijava treba sadržavati:

  • kvalitetne fotografije prijavljenih radova na USB sticku ili CD-u (slike, skulpture, grafike, fotografije ili instalacije) s opisom rada (tehnika, dimenzije, godina nastanka, informacija o ediciji uz grafike i fotografije) te nazivom rada na hrvatskom i engleskom jeziku. Fotografije trebaju biti dostavljene u .jpg formatu, minimalne širine 1024 piksela.
  • isprint fotografija prijavljenih radova
  • cijenu svakog rada
  • kratak životopis i kontakt podatke autora (ime i prezime, adresu, telefonski broj i e-mail adresu te informaciju o članstvu u umjetničkoj udruzi)
  • Svaki autor na natječaj može prijaviti najviše tri pojedinačna rada. O odabiru radova za otkup i proglašenju najboljeg rada odlučivat će stručni žiri.

Za autora najboljeg rada predviđena je i dodatna novčana nagrada u iznosu od 10.000,00 kuna, a dobiva i priliku za samostalno izlaganje tijekom 2017. godine. Osim odabira najboljeg rada po izboru stručnog žirija, dodjeljuje se i posebna nagrada publike u iznosu od 3.000,00 kuna.

Svi otkupljeni i nagrađeni radovi bit će prikazani na izložbi u „Galeriji Kranjčar“ u Zagrebu.

 

Prijave za natječaj za otkup radova treba poslati na adresu:

Erste&Steiermärkische Bank d.d.
"Erste fragmenti - otkup djela"
Sektor marketinga
Ulica Ivana Lučića 2
10000 Zagreb

 

Propozicije natječaja za stipendiju Erste fragmenti

I ove godine Erste banka dodjeljuje jednu godišnju stipendiju "Erste fragmenti" u iznosu od 1.000,00 kuna mjesečno. Kandidati za dodjelu stipendije moraju biti hrvatski državljani i imati status redovnog studenta diplomskih studija likovnih akademija u Zagrebu, Splitu, Rijeci ili Osijeku.

Stipendija se dodjeljuje neovisno o natječaju za otkup djela, a prema sljedećim kriterijima:

  • kvaliteta likovnih radova
  • dosadašnje ocjene na studiju
  • motiviranost i sveukupni umjetnički potencijal koji se procjenjuju temeljem razgovora s predstavnicima komisije za dodjelu stipendija, a čine je: dva predstavnika stručnog žirija za natječaj za otkup likovnih radova te jedan predstavnik Erste banke.

Prijave na natječaj "Erste fragmenti 12 - za stipendiju" zaprimaju se do 25. ožujka 2016. Svaka prijava treba sadržavati:

  • kvalitetne fotografije minimalno pet likovnih radova na USB sticku ili CD-u, s opisom rada (tehnika, dimenzije). Ako se kandidat prijavljuje i na natječaj za otkup djela, ukupan zbroj dostavljenih radova na oba natječaja mora biti najmanje pet, s time da mora biti jasno naznačeno koja se (maksimalno)  tri rada prijavljuju na natječaj za otkup djela. Fotografije trebaju biti dostavljene u .jpg formatu, minimalne širine 1024 piksela.
  • isprint fotografija prijavljenih radova
  • prijepis dosadašnjih ocjena na studiju
  • potvrdu o statusu redovnog studenta diplomskog studija na likovnoj akademiji u Zagrebu, Splitu, Rijeci ili Osijeku
  • potvrdu o državljanstvu Republike Hrvatske (preslika domovnice)
  • kratak životopis i kontakt podatke autora (ime i prezime, adresu, telefonski broj i e-mail adresu).

Prijave za natječaj za dodjelu stipendije poslati na adresu:

Erste&Steiermärkische Bank d.d.
"Erste fragmenti - za stipendiju"
Sektor marketinga
Ulica Ivana Lučića 2
10000 Zagreb

 

Galeriju otkupljenih radova pogledajte ovdje.

 

Izvor: www.erstebank.hr

 

 

 

 

 

Visit www.ceu.hu