Homepage > Competitions > Open call for 2016 UN Academy applicants

Baza natječaja

Open call for 2016 UN Academy applicants

Deadline: 15.03.2016.

Scholarship administrator: Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode
Level: not defined
Field of study: not defined
Place of study: Croatia

 

Otvoren natječaj za polaznike UN Akademije 2016.

Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode objavljuje natječaj za polaznike obrazovnog programa UN Akademija, koji se provodi u suradnji s Diplomatskom akademijom Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

Cilj je programa upoznati polaznike sa sustavom i radom Ujedinjenih naroda, jednog od najvažnijih aktera u međunarodnim odnosima. Po završetku programa, sudionici će vladati temeljnim znanjima o sustavu i donošenju odluka u UN-u, značenju UN-a u rješavanju nekih od najznačajnijih globalnih pitanja današnjice te odnosu između UN-a, drugih međunarodnih organizacija i vlada država članica u postizanju dogovorenih ciljeva i mjera.

UN Akademija je osmišljena kao ciklus od desetak dvosatnih predavanja podijeljenih u dva modula:

  1. Sustav i organizacija Ujedinjenih naroda
  2. Ujedinjeni narodi i ravnopravnost spolova

Predavači UN Akademije su vodeći hrvatski stručnjaci i praktičari međunarodnih odnosa s bogatim iskustvom rada s UN-om i pitanjima kojima se UN bavi.

Predavanja će se održavati jednom tjedno, srijedom od 17:45 do 20:00 sati (napomena: moguće su promjene termina ovisno o raspoloživosti predavača) u prostorijama Diplomatske akademije, Petretićev trg 2, Zagreb. Predavanja započinju u srijedu, 30. ožujka i trajat će do lipnja 2016. godine.

Pravo prijave na natječaj za pohađanje UN Akademije imaju svi državljani Republike Hrvatske i osobe s odobrenim privremenim boravkom u Republici Hrvatskoj u dobi do 35 godina. Selekciju kandidata izvršit će Selekcijski odbor temeljem sljedećih kriterija:

  • Izražen interes za međunarodne odnose i/ili UN
  • Akademski uspjeh ili uspješan profesionalni razvoj
  • Visok stupanj osobne motivacije za daljnje prenošenje i/ili primjenu stečenih znanja
  • Dobro poznavanje engleskog jezika

Na temelju pristiglih prijava, Selekcijski će odbor odabrati 30 polaznika sedme generacije UN Akademije. Po završetku programa, polaznicima će biti uručena uvjerenja o sudjelovanju, uz uvjet da je polaznik sudjelovao u minimalno sedam predavanja, predao kraći pismeni osvrt i položio završni ispit. Sudjelovanje na UN Akademiji je besplatno.

Prijave za UN Akademiju moraju sadržavati životopis i pismo motivacije (do 300 riječi) na hrvatskom jeziku.

Prijave molimo poslati e-mailom na tajnistvo@una-croatia.org do 15. ožujka 2016. godine. Prijave pristigle nakon tog roka neće se razmatrati.

Rezultati selekcije bit će objavljeni na internetskoj stranici Hrvatskog društva za Ujedinjene narode.

 

 

 

 

Visit www.ceu.hu