Homepage > Competitions > Natječaj za dodjelu stipendije “Hrvatska može bolje: obitelj i obrazovanje idu zajedno”

Baza natječaja

Natječaj za dodjelu stipendije “Hrvatska može bolje: obitelj i obrazovanje idu zajedno”

Deadline: 20.07.2016.

Scholarship administrator: Inicijativa Hrvatska može bolje
Level: undergraduate, postgraduate
Field of study: Natural Sciences, Engineering, Medicine and Health, Biotechnical Sciences, Social Sciences, Humanities, Arts, Sport
Place of study: Croatia

 

Natječaj za dodjelu stipendije “Hrvatska može bolje: obitelj i obrazovanje idu zajedno”

Inicijativa Hrvatska može bolje raspisuje natječaj za dodjelu jedne stipendije studentu ili studentici, roditelju malog djeteta.


Tijekom procesa organizacije prosvjeda podrške obrazovnoj reformi, građani su donirali sredstva putem crowdfunding platforme Indiegogo s ciljem podrške organizaciji prosvjeda te je od prikupljene svote ostalo 12.000 kn. Inicijativa Hrvatska može bolje tim sredstvima želi pomoći roditeljima s malom djecom, koji su, usprkos okolnostima, nastavili školovanje i prepoznali njegovu važnost, kao i skrenuti pozornost na važnost socijalne dimenzije obrazovne politike.

Inicijativa Hrvatska može bolje dodijelit će jednu stipendiju u iznosu od 1.200,00 kn mjesečno tijekom 10 mjeseci akademske godine 2016./2017. (počevši s listopadom 2016. godine).

Na natječaj se mogu prijaviti roditelji do navršene 27. godine života, redovni studenti na javnom učilištu u Republici Hrvatskoj, koji ne primaju drugu stipendiju iz bilo kojeg tuzemnog ili inozemnog izvora. Stipendija će se dodijeliti na temelju prosjeka ocjena zadnje dvije godine u odnosu na prosjek studija.

Dodatni bodovi mogu se ostvariti studira li student/ica izvan mjesta prebivališta, ako je aktivan/na u zajednici te ukoliko joj/mu je partner/ica student.

U nastavku Natječaja nalazi se tablica sa specificiranim uvjetima prijave, bodovima koji se dodjeljuju ovisno o ispunjenju uvjeta, te potrebnom dokumentacijom za prijavu.

Obrazac za prijavu za stipendiju možete pronaći ovdje.

Dobitnik ili dobitnica stipendije ima uvjet osmišljavanja javnog događaja, usmjerenog prvenstveno studentima, na temu usklađivanja roditeljskih obveza s obrazovanjem, i/ili studiranjem, u kontekstu reforme obrazovanja, a organizatori se obvezuju pružiti svu logističku podršku za organizaciju takvog događaja.

O dobitniku/ici stipendije odlučit će povjerenstvo sastavljeno od organizacijskog tima Inicijative Hrvatska može bolje i predstavnika medija koji se bave obrazovanjem.

Natječaj je otvoren do 20. srpnja 2016. godine u 23.59, a rezultati će biti objavljeni 1. rujna 2016. godine. Sve privatne informacije prijavljenih osoba koristit će se isključivo za potrebe dodjele stipendije, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka.

Za sva pitanja vezana uz natječaj za dodjelu stipendije “Hrvatska može bolje: obitelj i obrazovanje idu zajedno” obratite nam se putem e-mail adrese info@hrvatskamozebolje.org ili putem facebook stranice Hrvatska može bolje.

Više informacija o stipendiji i uvjetima pročitajte na:

http://hrvatskamozebolje.org/stipendije/

 

 

 

 

Visit www.ceu.hu