Homepage > Competitions > Istarska županija dodjeljuje stipendije studentima slabijeg imovnog stanja

Baza natječaja

Istarska županija dodjeljuje stipendije studentima slabijeg imovnog stanja

Deadline: 14.02.2017.

Level: undergraduate, postgraduate, doctoral, profesionalno usavrsavanje
Field of study: not defined
Place of study: Croatia

 

Temeljem Pravilnika o stipendiranju studenata slabijeg imovnog stanja u Istarskoj županiji (u daljnjem tekstu: Pravilnik), Istarska županija će akademske godine 2016./17. dodijeliti ukupno 20 (dvadeset) stipendija u mjesečnom iznosu od 1.100,00 kn studentima slabijeg imovnog stanja koji redovito studiranju na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj na preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima, integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima, preddiplomskim stručnim studijima ili specijalističkim diplomskim studijima.

Stipendija se studentu odobrava za jednu akademsku godinu, a isplaćuje se deset mjeseci od 1. listopada 2016. do 31. srpnja 2017. godine.

Korisnik stipendije koji je upisao posljednju godinu studija ili koji je stekao status apsolventa, sukladno statutu ili drugom općem aktu visokoobrazovne ustanove, u akademskoj godini 2016./17. ima pravo na isplatu stipendije do stjecanja diplome odnosno do magistriranja, a najkasnije do 31. srpnja 2017. godine, pri čemu se rok isplate utvrđuje prema roku koji je prvi ispunjen.

Za vrijeme primanja stipendije Istarske županije student ne može istovremeno koristiti stipendiju grada odnosno općine na čijem području ima prebivalište ni stipendiju iz ostalih izvora.

Pravo na podnošenje prijave za dodjelu stipendije imaju redoviti studenti koji:

  • su državljani Republike Hrvatske,
  • imaju status redovitog studenta na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj  na preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima, integriranim      preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima, preddiplomskim stručnim studijima ili specijalističkim diplomskim studijima
  • imaju prebivalište na području gradova ili općina Istarske županije najmanje 5 (pet) godina prije objave natječaja za dodjelu stipendija,
  • da nisu istovremeno korisnici stipendija grada ili općine na čijem području imaju prebivalište ili stipendiju iz ostalih izvora.
     

Prijava s pripadajućom dokumentacijom dostavlja se u roku od 15 (petnaest) dana od dana objave Natječaja, isključivo „on line“ putem specijalizirane aplikacije koja je dostupna na adresi: https://javne-potrebe.istra-istria.hr 

Natječaj je otvoren od 31. siječnja 2017. od 0:00 sati do  14. veljače 2017. godine do 24:00 sata.

Prijave s nepotpunom dokumentacijom, dostavljene na drugi način (osim putem linka https://javne-potrebe.istra-istria.hr) ili podnesene van propisanog roka neće se razmatrati.

Više informacija na linku.

 

 

 

 

Visit www.ceu.hu