Homepage > Competitions > Stipendije MZOŠ-a i Međunarodne škole za poučavanje holokausta Yad Vashem

Baza natječaja

Stipendije MZOŠ-a i Međunarodne škole za poučavanje holokausta Yad Vashem

Deadline: 18.04.2011.

Scholarship administrator: Institut za razvoj obrazovanja
Level: professional visit
Field of study: Social Sciences, Humanities
Place of study: Israel

 

MZOŠ i Yad Vashem raspisuju natječaj za 25 stipendija za poučavanje o holokaustu

Rok: 18. travnja 2011.

MZOŠ i Međunarodna škola za holokaust studije Yad Vashem, raspisuju natječaj za 25 stipendija za poučavanje o holokaustu za učitelje predmetne nastave u osnovnoj školi i nastavnike u srednjim školama. Uvažavajući kroskurikularni pristup tematici holokausta, prijave za stipendiju mogu predati ne samo učitelji i nastavnici povijesti nego i učitelji predmetne nastave i nastavnici drugih predmeta kao npr. vjeronauka, etike, engleskog jezika, hrvatskog jezika, itd., dakle svi oni koji se u okviru nastave dotiču teme holokausta. Edukacija će se odvijati u Yad Vashemu, u Jeruzalemu, Izrael, u razdoblju od 24. srpnja do 31.srpnja 2011. godine.

Seminar u Izraelu održat će se na engleskom jeziku, pa kandidati moraju dobro vladati engleskim jezikom. Provjerit će se razina poznavanja engleskog jezika onih kandidata koji će zadovoljiti uvjete natječaja i biti pozvani na razgovor.

Na stipendiju se ne mogu prijaviti kandidati koji su već dobili stipendiju MZOŠ-a za edukaciju u Yad Vashemu, kandidati koji trenutno nisu u radnom odnosnu kao učitelji/nastavnici i sve ostali kandidati koji ne se spadaju u kategoriju učitelja/nastavnika.

Troškove boravka u Izraelu, smještaja i edukacije snosit će Yad Vashem, a MZOŠ će snositi putne troškove za izabrane kandidate.

Zainteresirani kandidati trebaju dostaviti ispunjenje obrasce i motivacijsko pismo u elektronskom obliku do 18. travnja 2011. na adresu: Vinko Purgar (vinko.purgar@mzos.hr) Presliku prijave na papiru s potpisom ravnatelja i pečatom škole te motivacijsko pismo na engleskom jeziku potrebno je dostaviti poštom najkasnije do 22. travnja 2011. MZOŠ će kao pravovremeno pristigle prijave priznati sve pošiljke koje nose datum pečata pošte 22. travnja 2011., dok će se ostale pošiljke za natječaj s kasnijim datumom poštanskog pečata smatrati se zakašnjelim i neće se uzeti u obzir.

Prijave se šalju adresu:

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa
Uprava za međunarodnu suradnju
Donje Svetice 38
HR - 10000 Zagreb
uz naznaku ''Za natječaj za stipendije za poučavanje o holokaustu, Yad Vashem 2011.''

 

Materials

Prijavni obrazac (84 kb)

 

Previous year's competition

Stipendije MZOŠ-a i Međunarodne škole za poučavanje holokausta Yad Vashem (2010)

 

 

 

Visit www.ceu.hu