Scholarships and Educational Programmes Fair

Stipendije.info
Homepage > Higher Education and Scholarships Fair > On-line Fair > Business school PAR

Business school PAR

Business school PAR

Visoka poslovna škola PAR je jedina visoka poslovna škola u Primorsko – goranskoj županiji koja je akreditirana od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i provodi preddiplomski stručni studij Poslovno upravljanje. Kroz kratku, ali aktivnu povijest, PAR je izgradio snažnu alumni mrežu s oko 150 diplomiranih studenata, a uskoro će pokrenuti i nove preddiplomske i diplomske studijske programe u nekoliko područja. Visoka poslovna škola PAR osnažuje studente s ciljem njihova profesionalnog razvoja, razvoja kreativnosti i poticanja na razvoj specifičnih vještina u raznim područjima. Stvaranjem pozitivnog utjecaja na ekonomiju i osnaživanjem studenata kao budućih stručnjaka, PAR snažno i sustavno podupire startup kulturu, cjeloživotno učenje i poduzetništvo.

PAR, koji uključuje i Visoku poslovnu školu PAR i Poslovnu akademiju Rijeka, od početaka svog djelovanja snažno je usmjeren na društveno odgovorno poslovanje i stipendiranje. Od 2008. godine provodimo projekt Sportske akademije, u sklopu kojeg sufinanciramo školovanje vrhunskih sportaša regije. U sklopu projekta stipendiranja vrhunskih sportaša ostvarena je suradnja s Gradom Rijekom i Riječkim sportskim savezom, a zaključno s krajem 2016. godine, Visoka poslovna škola PAR je uložila više od 400.000,00 kuna u svrhu stipendiranja vrhunskih sportaša. Više od pedeset vrhunskih sportaša iskoristilo je mogućnost da, uz aktivno bavljenje sportom i napredak u sportskoj karijeri, završe redovno studij te se pripreme za život nakon aktivnog bavljenja sportom, odnosno lakše zaposlenje ili pokretanje vlastitog poslovanja. Jedna od aktivnih studentica je Sara Kolak, zlatna Olimpijka u bacanju koplja, a studij su uspješno priveli kraju bivši kapetan naše zlatne vaterpolo reprezentacije Samir Barać, skijašica Ana Jelušić i mnogi drugi.

Edukacijski principi na kojima počiva razvoj Visoke poslovne škole PAR su akumulacija iskustva, uvježbavanje vještina, testiranje ideja i stvaranje snažnih profesionalnih kadrova. To je bila i motivacija za dodjelu stipendija 2012. godine u iznosu od 150.000,00 kuna, u suradnji s Novim listom. Stipendija je pokrila trogodišnje školovanje dvije studentice, a selekcija je podrazumijevala predaju dokumentacije (životopisa i motivacijskog pisma), i razgovor s komisijom Visoke poslovne škole PAR i Novog lista. 

Zahtjevi studijskog programa PAR-a omogućuju razvoj vještina kod studenata i potiču na preispitivanje njihovih ideja u stvarnom prostoru i vremenu. Stoga, Visoka poslovna škola PAR ostvaruje suradnju s nizom institucija iz gospodarstva. Tako smo osigurali stipendije za članove Sindikata Porezne uprave Hrvatske, podružnice Rijeka za nekoliko studenata 2012. godine. Stipendija je podrazumijevala iznos od preko 10.000,00 kuna po studentu. Nastavno na dobru praksi, krajem 2016. godine uspostavili smo suradnju i s Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Rijeka i omogućili stipendiranje najviše 16 studenata u visini od 50% iznosa školarine, odnosno u iznosu od 12.500,00 kn za troškove upisnine i školarine.

Pored navedenih primjera, Visoka poslovna škola PAR je također 2016. godine osigurala dvije pune i dvije polovične stipendije u sveukupnom iznosu od 100.000,00 kuna unutar samostalnog natječaja „Za iduću generaciju poduzetnica“, čime je naglašena usmjerenost Visoke poslovne škole PAR prema promicanju ženskog poduzetništva.

STIPENDISTICE VISOKE POSLOVNE ŠKOLE PAR: Iskustvo i znanje stečeno studiranjem daje neprocjenjivu prednost na tržištu

Prije nešto više od četiri godine, Visoka poslovna škola PAR i regionalni medijski lider, Novi list, pokrenuli su zajedničku akciju dodjele stipendija za  trogodišnji stručni studij „Business Management“ ukupne vrijednosti 150.000,00 kuna.  Odabrane stipendistice, Marija Banac i Nasrin El Gharni danas su dio alumni mreže Visoke poslovne škole PAR, te hrabro plove poslovnim vodama - Nasrin je otvorila svoj obrt i krenula putem poduzetništva, dok je Marija zaslužila promaknuće. Marija i Nasrin na najbolji su mogući način opravdale povjerenje kao stipendistice i to svojim uspjehom kako za vrijeme, tako i nakon studija na PAR-u.

Koja je bila vaša glavna motivacija prijave na natječaj za stipendije Visoke poslovne škole PAR?

NASRIN - S obzirom na to da sam završila jedan fakultet društvenog usmjerenja, željela sam se nastaviti educirati u još smjerova, po mogućnosti na stručnom studiju.  Prioritet mi je bio da pruženo znanje bude praktično i konkretno.

MARIJA - U prvom redu željela sam studirati, a kada sam vidjela koncept rada Visoke poslovne škola PAR zaključila sam da će mi PAR pružiti ono što trebam. Budući da sam zaposlena, izvanredni način studiranja koji nudi mogućnost usklađivanja posla i studiranja i osluškuje potrebe na tržištu je to što je meni trebalo.

Je li studij Visoke poslovne škole PAR ispunio Vaša očekivanja?

MARIJA - Kada sam počela studirati, nisam imala pretjerana očekivanja, u prvom redu sam se upisala da dobijem diplomu PAR-a i steknem nova znanja, sve je ostalo dobrodošlo. Ono što sam do sada stekla je neprocjenjivo: doživjela sam pomak u načinu razmišljanja, stekla sam mnogo novih saznanja, dobila jako puno novih informacija, upoznala velik broj ljudi s  različitim interesima...

NASRIN - Svidio mi se produktivan spoj profesionalnosti profesora, opuštenosti u prenošenju znanja i kvalitete odrađenih predavanja. Držim da je najvažnije i najuspješnije studirati negdje gdje se osjeti ljudska dimenzija, odnosno osobni pristup. To je sam doživjela na PAR-u, ponajviše zbog rada u malim grupama. Usto, time se gradi dobar odnos među studentima. Ono što osobito cijenim je fleksibilnost - prilagođavanje obavezama studenata čime se omogućava usklađivanje fakulteta sa poslovnim i drugim obavezama.  Praktičan rad kroz projekte nadovezuje se na teorijska predavanja i to smatram velikom prednošću PAR-a.

MARIJA - Sudjelovanje na projektima uvelike pomaže razvoju ličnosti i širi horizonte čime se povećava šansa za osmišljavanjem dobre poslovne ideje i njene realizacije.

NASRIN - Nakon završetka fakulteta ambicija mi je bila promijeniti posao i sve naučeno na fakultetu iskoristiti na novom radnom mjestu. U tome sam uspjela i to je moja najveća pobjeda.

Što želite poručiti budućim studentima PAR-a?

NASRIN - Svakome bih preporučila ovaj fakultet jer je kvalitetan. Povezivanjem teorijskog i praktičnog znanja kroz individualan, mentorski pristup, studenti PAR-a stječu bogat početni kapital kako bi postali kompletniji menadžeri.  

MARIJA - Moja poruka glasi: odaberite PAR zbog drugačijeg načina studiranja i odnosa prema studentu (mentorski pristup, rad u malim grupama, dodatne aktivnosti) i maksimalno iskoristite što vam se nudi, a nudi se puno – spoznaja o sebi, o vlastitim  mogućnostima, o tome kako bi se snašli u određenim situacijama i  radnom okruženju, je li moguće nešto naučiti i koliki će napor to zahtijevati...

 

 

Learn everything about scholarships in one place!

© Institute for the Development of Education, 2020.