Scholarships and Educational Programmes Fair

Stipendije.info
Homepage > Higher Education and Scholarships Fair > On-line Fair > Embassy of Japan in the Republic of Croatia ...

Embassy of Japan in the Republic of Croatia

Embassy of Japan in the Republic of Croatia

STIPENDIJE JAPANSKOG MINISTARSTVA OBRAZOVANJA, KULTURE, SPORTA, ZNANOSTI I TEHNOLOGIJE

O nama

Veleposlanstvo Japana u Republici Hrvatskoj, uime japanskog Ministarstva obrazovanja, kulture, sporta, znanosti i tehnologije (MEXT), provodi natječaje za odabir stipendista Vlade Japana za studij japanologije, preddiplomske studije, stručne studije na višim tehničkim školama, stručno usavršavanje na višim školama, poslijediplomski istraživački studij, i studij stručnog usavršavanja za učitelje i profesore osnovnih i srednjih škola u Japanu.

Vlada Japana nudila je stipendije hrvatskim državljanima i prije uspostave diplomatskih odnosa s Hrvatskom prije 25 godina. Do sada je tako hrvatskim državljanima dodijeljeno 70 stipendija.

Ove atraktivne stipendije pokrivaju sve troškove studiranja, uključujući troškove avio-karte, smještaja, upisa, školarine, učenje japanskog jezika u specijaliziranim institucijama, te osobni mjesečni dodatak na kojeg ima pravo svaki stipendist. Usto, stipendisti imaju slobodu samostalno birati željeno sveučilište na kojem će studirati, dok odabir centra za učenje japanskog jezika određuje MEXT.

Natječaji se raspisuju dvaput godišnje, i to u siječnju za studij japanologije i stručno usavršavanje za učitelje i profesore, te u svibnju za preddiplomske studije, stručne studije na višim školama i poslijediplomske istraživačke studije.

Više informacija o studiranju u Japanu možete pronaći na ovim stranicama: http://www.hr.emb-japan.go.jp/hr/kultura-obrazovanje.html  

Vrste stipendija Vlade Japana

  • Stipendije za poslijediplomske istraživačke studije: ovo je program istraživačkog rada u Japanu temeljem kojeg se ne stječe sprema, no daje mogućnost nastavka studija na magisteriju i/ili doktoratu u Japanu uz stipendiju Vlade Japana.

  • Stipendije za preddiplomske studije: program preddiplomskog studija na japanskim sveučilištima u trajanju od četiri ili pet godina sa dodatnom pripremnom godinom studija, s mogućnošću upisa na magisterij i doktorat uz stipendiju Vlade Japana.

  • Stipendije za stručne studije na višim školama: programi studija na višim školama uključuju smjerove od strojarstva i elektrotehnike do nutricionizma, sociologije i modnog dizajna, u trajanju od dvije do tri godine uz pripremnu godinu studija.

  • Stipendije za stručno usavršavanje učitelja i profesora osnovnih i srednjih škola: program uključuje jednoipolgodišnje stručno usavršavanje u Japanu, uz praktični rad i upoznavanje japanskog školskog i obrazovnog sustava.

  • Stipendije za studente japanologije: program studija podrazumijeva jednogodišnje stručno usavršavanje u Japanu na području jezika ili kulture, sukladno osobnom odabiru stipendista.

(napomena: programi su podložni promjenama )

Kontakti i informacije

Veleposlanstvo Japana

Boškovićeva 2, 10000 Zagreb

tel: 01 4870 650

e-mail: mikuljan@zr.mofa.go.jp

web: http://www.hr.emb-japan.go.jp/hr/kultura-obrazovanje.html

 

 

Learn everything about scholarships in one place!

© Institute for the Development of Education, 2020.