Homepage > Competitions > Stipendija za ljetni tečaj njemačkog jezika u Mainzu

Baza natječaja

Stipendija za ljetni tečaj njemačkog jezika u Mainzu

Deadline: 30.05.2008.

Scholarship administrator: Sveučilište u Zagrebu
Level: short course
Field of study: Social Sciences
Place of study: Germany

 

Stipendija Sveučilišta u Mainzu za 60. međunarodni ljetni tečaj njemačkog jezika

Sveučilište Johannes Gutenberg u Mainzu ponudilo je Sveučilištu u Zagrebu jednu  stipendiju za 60. međunarodni ljetni tečaj njemačkog jezika u Mainzu koji će se održati od 6. do 30. kolovoza 2008.

Stipendija iznosi 1.100 eura od čega stipendist pokriva troškove tečaja, smještaja i prijevoza. Mogu se natjecati redoviti studenti viših godina studija s dobrim uspjehom u studiju.

Ponuđene su dvije vrste tečajeva:

  1. Jezični tečaj za početni (ali ne apsolutne početnike) i napredni stupanj učenja njemačkog jezika sa seminarima na temu društvenih znanosti, prava i ekonomije
  2. Intensivkurs zur Vorbereitung auf DSH und TestDaF, intenzivni tečaj za studente koji se pripremaju za jezični test u svrhu studiranja na njemačkom sveučilištu.

Zainteresirani kandidati trebaju do petka, 30. svibnja 2008. u pismohranu Sveučilišta u Zagrebu, Trg m. Tita 14, 10000 Zagreb dostaviti sljedeće dokumente:

  • molbu na hrvatskom jeziku u kojoj trebaju navesti za koji tečaj se prijavljuju
  • životopis na hrvatskom i njemačkom jeziku na Europass CV obrascu dostupnom na:
    http://europass.cedefop.eu.int/europass/preview.action (i u privitku)
  • potvrdu o upisanom semestru
  • prijepis ocjena
  • jednu preporuku profesora na engleskom ili njemačkom jeziku
  • potvrdu o poznavanju jezika (potvrda profesora Odsjeka za germanistiku Filozofskog fakulteta ili profesora njemačkog kao stranog jezika na matičnom fakultetu) na obrascu Sveučilišta Johannes Gutenberg u Mainzu dostupnom ovdje i u privitku

Osoba za kontakt: Ana Horvatović, stručna suradnica Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, e-mail: ana.horvatovic@unizg.hr, tel. 46-98-106.
Podrobnije obavijesti o 60. međunarodnom ljetnom tečaju njemačkog jezika u Mainzu dostupne su ovdje i na www.uni-mainz.de/eng/4473.php.  

 

Materials

Potvrda (37 kb)
CV predložak (200 kb)
CV Template de (69 kb)

 

 

 

Visit www.ceu.hu