Homepage > Competitions > RIT Croatia Scolarship for 2016./17.

Baza natječaja

RIT Croatia Scolarship for 2016./17.

Deadline: 15.02.2016.

Scholarship administrator: RIT Croatia
Level: undergraduate
Field of study: Engineering, Social Sciences, Humanities
Place of study: Croatia

 

RIT Croatia je dio Rochester Institute of Technology, prestižnog, desetog po veličini privatnog sveučilište SAD-a.

Za stipendije i financijske potpore koje će brucošima biti dodjeljene za upise u 2016./2017. akademsku godinu izdvojili su više od 2,5 milijuna kuna. Stipendije i financijske potpore nepovratna su novčana sredstva iskoristiva za upis na RIT Croatia na stručne preddiplomske studije  Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima, Međunarodno poslovanje i Informacijske tehnologije.

Kandidati koji se prijave do 15. veljače 2016. imaju prednost prilikom razmatranja za stipendije i financijske potpore. Stipendiranje kandidata čije prijave stignu nakon 15. veljače moguće je u slučaju da sva financijska sredstva još uvijek nisu dodijeljena.

Kandidati koji su sve dosad završene razrede srednje škole završili s odličnim uspjehom nagrađujemo automatskim stipendijama za studij u iznosu 4.000,00 EUR.
 

Financijske potpore

Financijske potpore dodjeljuju se u iznosima od 1.000,00 do najviše 10.000,00 eura, u obliku umanjenja godišnjeg iznosa školarine. Iznos ostvarene financijske potpore dijeli se na sve četiri godine studiranja i može pokriti do 30% troškova školarine.

Kandidati koji žele ostvariti pravo na financijsku potporu trebaju popuniti obrazac za prijavu i na pitanje "Are you applying for Financial Aid?" odgovoriti potvrdno. Potrebno je pružiti i informacije o mjesečnim primanjima i broju članova kućanstva.

Financijske potpore se dodjeljuju prema sljedećim kriterijima:

 • financijska potreba (procijenjeno prema primanjima roditelja/staratelja i broju članova kućanstva)
 • motivacija za studiranje na RIT Croatia (procijenjuje se kroz motivacijski esej / motivacijski razgovor)
 • dosadašnja akademska postignuća kroz srednju školu i/ili rezultati prijemnog ispita
   

Za prijavu je potrebno:

 • ispuniti obrazac za prijavu
 • dostaviti prijepis ocjena iz srednje škole
 • dostaviti motivacijski esej na engleskom jeziku (A4, minimalno 400 riječi)
 • pristupiti motivacijskom razgovoru na engleskom jeziku
 • dostaviti prijepis ocjena s druge visokoobrazovne ustanove (samo transfer studenti)


Kandidati koji se prijave do 15. veljače 2016. imaju prednost prilikom odluke o dodjeli financijske potpore i stipendija. Kandidati čije prijave zaprimimo nakon 15. veljače bit će razmotreni u slučaju da sva financijska sredstva još uvijek nisu dodijeljena. Prijaviti se mogu svi učenici četvrtih razreda srednjih škola, studenti koji žele prelazak s drugih visokoobrazovnih institucija (transfer studenti) te kandidati koji su prijašnjih godina završili srednjoškolsko obrazovanje.

Stipendije

Osim financijskih potpora koje se dodjeljuju na temelju uspjeha i financijskih potreba kandidata, RIT Croatia nudi i stipendije za upise na 1. godinu studija koje se dodjeljuju isključivo na temelju uspjeha ostvarenog na natječajima za stipendije. Tijekom godine na našoj internetskoj stranici i Facebook stranici bit će objavljeno nekoliko natječaja za stipendije. Također, svi kandidati koji se jave Odjelu za upise i iskažu interes za financijsku potporu primaju informacije o natječajima putem e-maila.

Dosadašnji natječaji uključuju:

 • English Language Contest (ispit znanja iz engleskog jezika i prezentacija na zadanu temu)
 • Information Technology Challenge (provjera znanja iz područja informatike i demonstriranje inovativnosti)
 • Entrance Exam Scholarship Contest (ispit iz matematike i engleskog jezika)


Stipendije i financijske potpore nepovratna su novčana sredstva iskoristiva isključivo za upis na RIT Croatia na stručne preddiplomske studije Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima, Međunarodno poslovanje i Informacijske tehnologije. Stipendije se, u obliku smanjenja školarine, primjenjuju na sve četiri godine studija i mogu pokriti do 50% troškova školarine.

Za sudjelovanje na natječajima za stipendije potrebna je prijava putem obrasca objavljenog zajedno s natječajem. Kandidati se mogu prijaviti za financijsku potporu i sudjelovati u više natječaja za stipendije. U tom slučaju, kandidati mogu odabrati najviši iznos ostvarene stipendije / financijske potpore.

 

 

 

 

Visit www.ceu.hu