Homepage > Competitions > Stipendije za diplomske programe i doktorate na Central European Universityju, Budimpešta

Baza natječaja

Stipendije za diplomske programe i doktorate na Central European Universityju, Budimpešta

Deadline: 24.01.2013.

Scholarship administrator: Central European University
Level: postgraduate, doctoral
Field of study: Natural Sciences, Social Sciences, Humanities
Place of study: Hungary

 

Central European University (CEU) je međunarodno priznata visokoobrazovna institucija za diplomsko (Master) i poslijediplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih znanosti te zaštite okoliša i matematike.

CEU se nalazi u samom srcu Europe, u Budimpešti, a svi studijski programi u potpunosti se odvijaju na engleskom jeziku. CEU programi su prilagođeni Bolonjskom procesu te se nude jednogodišnji i dvogodišnji diplomski (Master) programi ovisno o broju godina studija na preddiplomskoj razini te doktorski (PhD) programi u trajanju od 3 godine. Na CEU se dodjeljuju američke akademske titule i to iz sljedećih područja:

Economics (MA, PhD), Environmental Sciences and Policy (MS, PhD), Gender Studies (MA, PhD), History (MA, PhD), International Relations and European Studies (MA), Legal Studies (LLM, MA, SJD), Mathematics and its Applications (MS, PhD), Medieval Studies (MA, PhD), Nationalism Studies (MA), Philosophy (MA, PhD), Political Science (MA, PhD), Public Policy (MA), Public Administration (MPA), Human Rights (MA), Sociology and Social Anthropology (MA, PhD), Cognitive Science (Phd)

 

Rokovi za prijavu za akademsku godinu 2013./2014. su sljedeći: 

  • 3. siječnja 2013.: prijave za Erasmus Mundus stipendije
  • 24. siječnja 2013.: prijave za većinu studijskih programa na CEU
  • 6. svibnja 2013.: prijave za jednogodišnji MA in Public Policy bez stipendije i Erasmus Mundus programe bez stipendije

Detaljne informacije o procesu prijave na CEU možete pronaći na: http://www.ceu.hu/admissions.

 

Financijska potpora

Većina studenata primljenih na CEU ima mogućnost primiti jedan od mnogih oblika financijske potpore, od potpunih do djelomičnih stipendija. Potpune stipendije pokrivaju školarinu i životne troškove (smještaj, zdravstveno osiguranje, mjesečni džeparac). CEU studenti se također mogu prijaviti na dodatne natječaje putem kojih mogu pokriti troškove putovanja i istraživanja. Za više informacija o financijskoj potpori koju nudi CEU posjetite sljedeću web stranicu: http://www.ceu.hu/admissions/financialaid.

 

Prijave za studijske programe i financijsku potporu

Kandidati za upis i stipendije na CEU koji se prijave do 24.siječnja 2013. imaju mogućnost polaganja testova koje zahtijevaju pojedinačni odsjeci na CEU 16.veljače 2013., te testa engleskog jezika TOEFL u ožujku 2013. (točan datum bit će objavljen naknadno) o trošku CEU-a (osim kandidata za Erasmus Mundus programe). Rezultati ovako položenih testova mogu se koristiti isključivo za prijavu na CEU. Kako biste se uspješno prijavili na CEU, pročitajte upute na sljedećoj web stranici: http://www.ceu.hu/admissions/apply. Svi prijavni dokumenti se primaju putem online sustava prijava: https://apply.embark.com/Grad/CEU/69/

 

Kontakti i informacije

Detaljne informacije o CEU kao i službene brošure su dostupne na www.ceu.hu, te u Institutu za razvoj obrazovanja, ovlaštenom predstavniku za CEU:

Institut za razvoj obrazovanja
Preradovićeva 33/I, 10000 Zagreb
Tel. (385-1) 4817-195, 4555-151
E-mail: sdobric@iro.hr
www.iro.hr

 

 

Previous year's competition

Stipendije za diplomske programe i doktorate na Central European Universityju, Budimpešta (2012)
Stipendije za diplomske programe i doktorate na Central European Universityju, Budimpešta (2011)
Stipendije za diplomske programe i doktorate na Central European Universityju, Budimpešta (2010)
Stipendije za diplomske programe i doktorate na Central European Universityju, Budimpešta (2009)

 

 

 

Visit www.ceu.hu