Homepage > Competitions > University of Dubrovnik scholarships for students of low income

Baza natječaja

University of Dubrovnik scholarships for students of low income

Deadline: 20.04.2016.

Scholarship administrator: Sveučilište u Dubrovniku
Level: undergraduate, postgraduate
Field of study: not defined
Place of study: Croatia

 

NATJEČAJ
za dodjeljivanje  stipendija  redovitim studentima preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija Sveučilišta u Dubrovniku slabijeg socijalno – ekonomskog statusa za 2016. godinu

 

I. Opće odredbe

Senat Sveučilišta u Dubrovniku raspisuje Natječaj za dodjeljivanje stipendija  redovitim studentima preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija Sveučilišta u Dubrovniku slabijeg socijalno – ekonomskog statusa za 2016. godinu.

Dodjeljuje se 5 stipendija  u mjesečnim iznosima od po 1.000,00 kuna, a za razdoblje siječanj – rujan 2016.  (devet mjeseci).

Javni natječaj za dodjelu stipendija objavljuje se na internetskoj stranici Sveučilišta.

II.  Opći i posebni uvjeti koje moraju ispunjavati kandidati za dodjelu stipendije

Za dodjelu stipendije mogu se natjecati studenti Sveučilišta koji ispunjavaju sljedeće opće uvjete:

  • da imaju status redovitoga studenta na preddiplomskim sveučilišnim studijima i/ili diplomskim sveučilišnim studijima Sveučilišta u Dubrovniku, što se dokazuje prijavnim obrascem kojega ovjerava pročelnik odjela;
  • da su studenti slabijeg ekonomskog stausa  što se dokazuje izjavom o članovima zajedničkog kućanstva i potvrdom nadležne Porezne uprave Ministarstva financija RH o visini dohotka za  prethodnu godinu za sve članove zajedničkog kućanstva uključujući i studenta - podnositelja prijave;
  • da su hrvatski državljani, što se dokazuje preslikom jedne od sljedećih javnih isprava: domovnice, rješenja o stjecanju hrvatskoga državljanstva, putovnice (na stranici sa slikom) ili obje strane osobne iskaznice;

Pod pojmom „slabiji ekonomski status“ smatra se da prosječni mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva studenta – podnositelja prijave ne prelazi 70% proračunske osnovice.

III.  Tko se ne može natjecati za dodjelu stipendije

Za dodjelu stipendije ne mogu se natjecati studenti koji imaju upisano mirovanje obveza studenta u godini u kojoj se provodi natječaj te studenti koji primaju neku drugu stipendiju.

IV. Podnošenje prijava

Prijave za dodjelu stipendija podnose se na adresu: Sveučilište U Dubrovniku, Rektorat,  Branitelja Dubrovnika 29, Dubrovnik, s naznakom „Natječaj za stipendiju“.

Prijave se podnose na obrascu koji se može preuzeti na recepcijama sveučilišnih zgrada na adresama Ćira Carića 4, Lapadska obala 7 i Branitelja Dubrovnika 41. Uz prijavu se prilaže propisana dokumentacija.

Prijave na natječaj za dodjeljivanje stipendija podnose se počevši od 6. travnja do 20. travnja 2016. zaključno. Kao datum podnošenja prijave uzimat će se datum poštanskoga žiga na poslanoj prijavi ili datum prijama u urudžbenom zapisniku Sveučilišta ako je prijava osobno uručena.

Prijava se smatra valjanom ako je podnesena pravodobno, s potpunom traženom dokumentacijom i u propisanome roku. Prijava s nepotpunom dokumentacijom ili prijava koja ne bude podnesena u propisanome roku, neće se razmatrati.

Dopuna prijave izvan utvrđenoga roka za podnošenje prijava nije dopuštena.

Dostavljena dokumentacija ne vraća se podnositelju prijave.

DOKUMENTI

 

 

 

 

Visit www.ceu.hu