Homepage > Competitions > CEEPUS stipendije

Baza natječaja

CEEPUS stipendije

Deadline: 01.04.2011.

Scholarship administrator: CEEPUS
Level: undergraduate, postgraduate, doctoral
Field of study: Social Sciences, Humanities
Place of study: Czech Republic, Hungary, Poland, Slovakia

 

CEEPUS stipendije

Preddiplomski, diplomski i doktorski studenti kroatistike i slavenskih jezika mogu se prijaviti za stipendije CEEPUS-ove mreže Language and literature in a Central European context za akademsku godinu 2011/2012.

I. Uvjeti
Stipendije su namijenjene studentima kroatistike i slavenskih jezika. Za jednosemestralne stipendije (4 mjeseca) mogu se prijaviti studenti koji su ove godine upisali drugu godinu (IV. semestar), treću godinu (VI. semestar) ili četvrtu godinu (VIII. semestar) studija. Za jednomjesečne stipendije mogu se prijaviti samo studenti diplomskoga studija. Prijave su moguće za partnerska sveučilišta u Brnu, Krakovu, Bratislavi, Budimpešti, Pragu i Varšavi. Na mrežnim stranicama http://ceepus.scholarships.at dostupne su opće informacije o stipendijama kao i iznos stipendije za pojedinu državu.

II. Provedba natječaja
I ove je akademske godine sustav prijava i dodjele stipendije izmijenjen u odnosu na prethodne godine. Broj dodijeljenih stipendija i njihova vrsta (sememestralne ili jednomjesečne) bit će poznati tek nakon završetka prijave zainteresiranih kandidata.

Prijave za stipendije otvorene su do 1. travnja 2011. godine, a obavljaju se putem mrežnih stranica Sveučilišta u Beču: https://mobility.ned.univie.ac.at/.  

Mole se zainteresirani studenti da se za detaljnije obavijesti jave koordinatorici CEEPUS-ove mreže Andrei Milanko na Odsjeku za kroatistiku osobno (soba B-125 četvrtkom 12:30 - 14 h; 17 – 18:30h i prema dogovoru) ili elektroničkom poštom na adresu amilanko@ffzg.hr.  

Potrebno je prijavu urudžbirati sa sljedećim dokumentima:

  • Potvrdu o upisanom semestru studija
  • Ovjeren prijepis ocjena (s izračunatim prosjekom)
  • Motivacijsko pismo na engleskome jeziku (nužno za prijavu za stipendiju)
  • Kratak životopis

Nezaobilazan uvjet: studij filologije zemlje domaćina ili potvrda o poznavanju jezika zemlje domaćina.

III. Detaljnije obavijesti

Andrea Milanko, koordinatorica CEEPUS programa (Odsjek za kroatistiku) doc. dr. sc. Petar Vuković (Odsjek za zapadnoslavenske jezike i književnosti) Ivana Latković (Odsjek za južnoslavenske jezike i književnosti) Kristina Katalinić (Odsjek za hungarologiju)


Andrea Milanko
Katedra za noviju hrvatsku književnost
Odsjek za kroatistiku
Filozofski fakultet
Ivana Lučića 3, 10 000 Zagreb
+385(0)1 6120 088

Department of Croatian
Faculty of Humanities and Social Sciences
Ivana Lucica 3, 10 000 Zagreb
Croatia
+385(0)1 6120 088

 

 

Previous year's competition

CEEPUS stipendije (2005)

 

 

 

Visit www.ceu.hu